Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: January, 2018
Jan 25, 2018

NHL-timmen siktar in sig på den märkliga situationen med Brandon Dubinsky i Columbus Blue Jackets. Efter avslöjandet om att veteranen skickats hem från bortaturnén i Las Vegas diskuterar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist hans framtid och vad det kan vara som ligger bakom spekulationerna.

NHL-timmens 194:e avsnitt är här. Där ramlar podcasttrion in på det som utspelat sig i Columbus Blue Jackets organisation senaste dagarna. Inte minst då situationen med Brandon Dubinsky, som skickades hem från Las Vegas inför lagets bortamöte med laget härom natten. Avslöjandet från The Athletics skribent Aaron Portzline har skapat en hel del spekulationer kring den ärrande centern och hans framtid – både i Columbus och som hockeyspelare.

Och angående Columbus tittar man även närmare på backen Jack Johnson och hans trejdkrav. Är det kanske hans mörka förflutna som ligger till grund för beslutet att han behöver komma bort?

Dessutom:
Brad Marchand stängs av fem matcher för den fula armbågen på Marcus Johansson. Var NHL för snälla i sin bedömning av påhoppet?
* Hur ska San José Sharks klara sig utan pånyttfödde Joe Thornton efter hans senaste knäskada?
* Varför gör inte Jakob Silfverberg fler mål?
* Har Henrik Zetterberg varit tillräckligt bra under sin NHL-karriär för att förtjäna att få sin tröja hissad av Detroit Red Wings?
* Vilka är egentligen NHL:s största dark horses till att vinna Stanley Cup?
* Och vilken är egentligen den bästa hockeyfilmen genom tiderna?

Detta och mycket, mycket mer i ett långt avsnitt av NHL-timmen!

Jan 19, 2018

I nya NHL-timmen fokuseras det på trejdrykten. Och av de många rykten som florerar, är det ett intressant som rör Edmonton Oilers svenske back Oscar Klefbom.
– Edmonton är desperata och kan få ett bra utbyte för Klefbom, säger Jonatan Lindquist.

Om några veckor infaller NHL:s bytesstopp, ”Trade Deadline”, och med anledning av det börjar ryktesspridningen att öka. I nya avsnittet av NHL-timmen lyfter experterna Linus Hugosson och Jonatan Lindquist fram några rykten som är intressanta.

Och ett rör alltså svenskbacken Oscar Klefbom i Edmonton. Hans klubb Oilers har gått trögt i år, och frågan är vad lagledningen hittar på för att väcka liv i generationsväxlingen.
– Edmonton är desperata, och Klefbom har högt värde och kan inbringa ett bra byte, menar Jonatan Lindquist från Viasat Hockey.
Mer om detta i avsnittet, som även innehåller snack om följande:

>> Hur ska Vegas Golden Knights göra på bytesmarknaden? De har flera spelare som sitter på utgående kontrakt. Ska dessa trejdas bort mot framtida tillgångar, eller ska de ges chansen att få vara med på hela resan den här säsongen?

>> Därför är Gustav Nyquist ett intressant namn på bytesmarknaden. Om Detroit Red Wings väljer att gå in i fullskalig generationsväxling, kan de få ta beslutet att skeppa iväg Nyquist, tror poddpanelen.

>> Kommer Buffalo Sabres få allt de kräver i utbyte för Evander Kane, som troligen blir den mest jagade forwarden på årets trejdmarknad?

>> Oliver Ekman-Larsson är sämst i NHL:s plus/minusliga. Är det en frukt av att han gör en svag säsong, eller att han spelar i ett svagt lag?

>> Därför gjorde NHL rätt som stängde av Andrew Cogliano.

Och mycket mer.

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Jan 11, 2018

Vi har kommit halvvägs in på säsongen och det är dags att göra halvårsbokslut i NHL-timmen. I dagens avsnitt utser Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin sina favoriter till att ta hem priserna på NHL Awards efter 41 spelade matcher. Victor Hedman och John Klingberg är två spelare som hamnar i fokus.

Vilka spelare har stuckit ut mest så här långt under säsongen 2017/18? I det 192:a avsnittet av NHL-timmen ger podcasttrion Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist sig i kast med att lista sina favoriter till de olika NHL-priserna baserat på prestationerna under första halvan av säsongen.

Bland diskussionerna som uppstår fastnar man bland annat vid Norris Trophy, där två svenskar finns bland kandidaterna. Och ingen av dem är Erik Karlsson. I stället är det Victor Hedman och John Klingberg som pockar på uppmärksamheten för sitt spel under säsongen. Hur ser egentligen deras möjligheter att vinna priset ut?

– Man ska inte underskatta hipster-faktorn i att rösta på Hedman. Drew Doughty redan har vunnit Norris, vilket kan tala för Hedman, säger Jonatan Lindquist i avsnittet.

Gällande Klingbergs chanser heter det i avsnittet: ”Kollar man på de underliggande siffrorna, ser man att Dallas inte släpper in så många mål när John är på isen. Så när folk väl inser det, så kan han utmana om Norris.”

 

Andra diskussionspunkter:
* Vem ska kunna hota Vegas coach Gerard Gallant i kampen om Jack Adams Award?
* Varför får Sean Couturier Selke Trophy-kärlek först nu?
* Är Andrej Vasiljevskij en produkt av Tampa Bay Lightnings framgångar eller är Tampa Bay Lightnings framgångar en produkt av Andrej Vasiljevskij?
* Vem tar täten i Calder Trophy-racet – Vancouvers Brock Boeser eller New York Islanders Mathew Barzal?

Dessutom blir det en kort summering av JVM, en titt på Brent Seabrooks förfall och så rasar Jonatan och Uffe på offsideregeln som suger glädje och energi ur sporten när den används.

Detta och mycket mer i det 192:a avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Jan 4, 2018

Det blir inga NHL-spelare i OS nästa månad. Men det stoppar inte Linus, Uffe och Jonatan från att spekulera i hur Tre Kronor skulle sett ut om NHL inte hade stoppat sina spelare från att delta i turneringen i Pyeongchang. Här tar de ut sin svenska trupp.

Det är bara en knapp månad kvar innan hockeyturneringen drar i gång under vinterspelen i Pyeongchang, Sydkorea. Det blir ett OS som kommer att präglas av spelare hemmahörande i Europa och framför allt KHL nu när NHL beslutat sig för att inte släppa sina spelare till turneringen för första gången sedan 1994.

I det 191:a avsnittet av NHL-timmen fantiserar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist om hur Tre Kronor skulle ha kunnat se ut om NHL-spelarna varit med. Det blir en diskussion om bland annat den generationsväxling som oundvikligen är på väg. Ska exempelvis tvillingarna Sedin få plats i en sådan här trupp? Henrik Zetterberg?

Bland diskussionerna som uppstår avhandlar man även:
* Gör Niklas Hjalmarssons tunga säsong efter flytten till Arizona att han blir utkonkurrerad?
* Skulle ett backpar med Victor Hedman och Erik Karlsson fungera?
* Är Jesper Bratt en spelare för Tre Kronor?
* Hur skulle powerplay-formationerna formeras?
* Dessutom får ni ta del av et utdrag ur Camilla Enströms senaste podcastintervju med Henrik Sedin i Vägen till toppen.
* Och glöm inte att ni fortfarande har chansen att hänga med NHL-timmen till Nordamerika för att se NHL-hockey under 2018. Här är de fyra resor vi anordnar tillsammans med LA Travel: http://www.hockeysverige.se/2017/09/04/hang-med-oss-till-nordamerika-har-ar-vart-utbud-av-nhl-resor-2018/

Det här och mycket annat i det 191:a avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

1