Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: June, 2017
Jun 28, 2017

Säsongens sista avsnitt av NHL-timmen är här. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist passar på att analysera den senaste veckans aktiviteter på trejdmarknaden och ser även tillbaka på den gångna veckans draft i Chicago.

NHL-säsongen 2016/17 avslutades förra veckan med NHL Awards, expansionsdraften, NHL-draften – men kanske framför allt ett par häpnadsväckande trejder. Det är just kring dessa som mycket av det senaste avsnittet av NHL-timmen kretsar.

* Vem vann trejden mellan Edmonton och New York Islanders där Jordan Eberle och Ryan Strome bytte sida?
* Vad betyder Niklas Hjalmarssons ankomst för Oliver Ekman Larssons långsiktiga framtid i Arizona Coyotes organisation?
* Hur mycket har Jonathan Toews offensiva tapp att göra med att Chicago värvar tillbaka Brandon Saad?
* Är Arizona Coyotes ett slutspelslag med värvningarna av Hjalmarsson, Antti Raanta och Derek Stepan?
* Vad betyder det faktum att Stepan försvinner från New York Rangers för Mika Zibanejads del?

Det här och dessutom en rapport från NHL-draften och expansionsdraften blir det när Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist syr ihop säsongen 2016/17 i NHL-timmen.

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist

Kontakt
Maila redaktionen

Jun 22, 2017

NHL-timmen är tillbaka med ett maratonavsnitt! Den här veckan snackar Uffe Bodin och Linus Hugosson om den stundande NHL-draften, där flera svenskar väntas gå i första rundan:
– I fjol hade vi bara en svensk i första rundan, men i år blir det fler, lovar Bodin.

Inför säsongen tippades Rögles back Timothy Liljegren gå tidigt i draften, men efter de många skador som drabbat honom, är frågan om han blir första svensk att gå i årets draft. Elias Pettersson och Lias Andersson utmanar om den äran.

– Pettersson har jämförts med Henrik Zetterberg och Andersson hade en nyckelroll i ett SM-guldvinnande lag, så det är starka draftnamn, säger Bodin.

När Bodin går igenom den svenska draftkullen hittar han många talanger som skulle kunna gå i första rundan. Hur många och vilka det är får ni höra i podden.

Som även innehåller en intervju med Detroit Red Wings svenske scout Håkan Andersson. Red Wings draftar som nionde lag i Chicago, och Andersson tycker det är ett viktigt val:

– O ja, vi hoppas kunna få en spelare som kan hjälpa oss inom ett par år, säger Andersson.

 

Dessutom

>> Peter Sibner från hockeysverige.se och Pro Hockey dyker upp och kommenterar Vegas Golden Knights val i expansionsdraften. Varför tog Vegas Oscar Lindberg från Rangers och William Karlsson från Columbus?

>> Marian Hossa slutar på grund av allergi mot hockeyskydd – tror vi verkligen på den storyn?

 >> Blev Erik Karlsson rånad på Norris Trophy?

Det och mycket, mycket mer i detta långa avsnitt av NHL-timmen.

 

Medverkande

Uffe Bodin

Linus Hugosson

Sam Cosentino

Peter Sibner

Håkan Andersson

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

Jun 15, 2017

Det är snart dags för expansionsdraften. I det 170:e avsnittet av NHL-timmen hjälper Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist Vegas Golden Knights att sätta ihop sitt lag – genom att genomföra sin egen mockdraft.

Stanley Cup är utdelad till Pittsburgh Penguins och allt fokus ligger nu på den stundande expansionsdraften nästa vecka. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar i det färska avsnittet av NHL-timmen ut sitt eget Vegas Golden Knights med hjälp av CapFriendly.com:s expansionsgenerator.

Det blir ett lag med en hel del svenska namn – och en hel del debatt kring vilka som bör och kommer att skyddas av respektive klubb:
* Kommer Nashville att skydda Calle Järnkrok framför James Neal?
* Finns det plats för en Linus Ullmark i Vegas målvaktsbesättning?
* Kan Chicago göra sig av med Marcus Krügers lönetaksträff i en uppgörelse med expansionsklubben?
* Hur löser Anaheim och Minnesota sina expansionsbekymmer utan att förlora spelare som Jakob Silfverberg eller Jonas Brodin?
* Kan Detroit göra sig av med något av sina tunga kontrakt på exempelvis Niklas Kronwall eller Jonathan Ericsson?

Dessutom gästas NHL-timmen av Dimitri Filipovic från The Hockey PDOcast som ger en mer filosofisk syn på hur man bygger ett NHL-lag som Vegas Golden Knights från grunden.

Detta och mycket mer i det 170:e och rekordlånga avsnittet av NHL-timmen.

Jun 9, 2017

Stanley Cup-final och trejdrykten. I nya NHL-timmen grottar Linus Hugosson och Uffe Bodin ned sig i ryktesfloran som uppstått till en följd av expansionsdraften. Spelare som Matt Duchene, Ilja Kovaltjuk, Jordan Eberle, Jonas Brodin och Marcus Krüger diskuteras alla i det 169:e avsnittet av podcasten.

Pittsburgh Penguins har kopplat ett bastant grepp om årets Stanley Cup-final efter nattens 6–0-seger mot Nashville Predators. Linus Hugosson och Uffe Bodin får sällskap av Jonatan Lindquist från en hyrbil någonstans i Ohio för att analysera finalserien som kan ta slut natten mot måndag när match sex spelas i Nashville.

Det blir inte minst fokus på Sidney Crosby. Lika mycket beroende på hans spelmässiga uppvisning i femte matchen som på grund av de mindre smickrande incidenterna som inträffade omkring honom.

Dessutom blir det mycket snack om den rykande heta trejdmarknaden. Linus och Uffe går igenom några av de mest omtalade namnen som riskerar att bli bortbytta för att deras klubbar inte ska förlora dem utan ersättning i expansionsdraften. Bland annat de färska världsmästarna Jonas Brodin och Marcus Krüger.

Det här och mycket annat i det 169:e avsnittet av NHL-timmen, eller "Anders Söderberg-avsnittet" som det också kallas.

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist

Kontakt
NHL-timmens hemsida
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook

Jun 1, 2017

Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist är tillbaka med det 168:e avsnittet av NHL-timmen – Hagelin-avsnittet. Det blir givetvis fokus på Stanley Cup-finalen mellan Pittsburgh och Nashville, där irritationen är stor på grund av coach's challenge-regeln som har fått två mål bortdömda så här långt.
– Jag säger som Tommy Sjödin, det är en jäkla skitregel, säger Lindquist.

Vi har kommit två matcher in i Stanley Cup-finalen och Pittsburgh Penguins har 2–0 i matcher mot Nashville Predators – trots ett spelmässigt övertag för Predators. I det färska avsnittet av NHL-timmen blir det en hel del fokus på den tilltagande målvaktskontroversen i Nashville, där veteranen Pekka Rinne har släppt in åtta mål på 36 skott under de inledande matcherna. Linus, Uffe och Jonatan ställer sig frågan om det är det dags att släppa över målgården till Juuse Saros.

Dessutom:
* Coach's Challenge-regeln har fått två mål bortdömda i finalserien. Det har skapat frustration på NHL-timmens redaktion.
* Filmas det för mycket i slutspelet? Trion diskuterar ett par kontroversiella utvisningar från finalserien.
* Har Aleksandr Ovetjkin någon framtid i Washington Capitals? Dimitri Filipovic från The Hockey PDOcast gästar NHL-timmen för att snacka "Ovie".
* Kommer Marcus Krüger att hamna i Vegas Golden Knights?

Det här och mycket annat i det 168:e avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
Dimitri Filipovic

1