Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2017
May 26, 2017

Det är dags för Stanley Cup-final, och i nya avsnittet av podcasten NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson och Jonatan Lindquist hur Nashville Predators ska kunna stoppa Pittsburgh Penguins toppforwards.
– Jag skulle vilja se Calle Järnkrok mot Jevgenij Malkin, säger Hugosson.

Nashville går in i Stanley Cup-finalen utan sin toppcenter Ryan Johansen, vilket får många att undra hur de ska matcha sina kvarvarande centrar mot Pittsburghs toppduo Sidney Crosby och Jevgenij Malkin. Och NHL-timmens Linus Hugosson ser alltså gärna att Calle Järnkrok får det tuffa uppdraget att stänga ned Malkin.
– Det vore en intressant matchning, säger Jonatan Lindquist, och pekar på att det skulle innebära att Malkin även ställs mot sin tidigare kedjekompis James Neal, ökänd för att spela fult.
– Det går att få Malkin ur balans och ta dumma utvisningar, menar Lindquist.

Stanley Cup-finalen är så klart i fokus i NHL-timmens 167:e avsnitt, som också innehåller följande:

>> En tillbakablick på Tre Kronors VM-guld, signerad Uffe Bodin. Hur kom det sig att William Nylander plötsligt blev folkkär, och vem var egentligen Sveriges MVP i turneringen?

>> Kritik mot NHL för den taffliga hanteringen av Ryan Getzlafs påstådda homofobiska attack mot en domare. Varför blev Ducks-kaptenen inte avstängd?

>> Vem ligger längst fram i Conn Smythe Trophy-racet?

Detta och mycket mer i NHL-timmen.

Medverkande
Linus Hugosson
Uffe Bodin
Jonatan Lindquist
 
Kontakt
Maila redaktionen
NHL-timmen på Twitter
NHL-timmen på Facebook

May 18, 2017

Ikväll spelar Tre Kronor kvartsfinal i VM mot Schweiz. Trots att laget är stjärnspäckat och avslutade gruppspelet med fyra raka segrar, är känslan inte alltigenom positiv.
– Laget har darrat betänkligt, och det känns inte direkt som ett guldlag för tillfället, säger Uffe Bodin i podcasten NHL-timmen.

NHL-timmen fokuserar givetvis på det pågående Stanley Cup-slutspelet i sitt 166:e avsnitt, men också på VM, där Sverige idag ställs mot Schweiz i en oviss kvartsfinal. Uffe Bodin, chefredaktör på hockeysverige.se, följer VM på plats, och han är inte helt övertygad om att det NHL-späckade svenska landslaget har visat tillräckligt för att räknas som guldfavorit.
– Det saknas en killerinstinkt, säger han i podcasten. Trots att Sverige för matcherna och troligtvis har VM:s högsta Corsi, så är det för få farliga chanser.

”Anaheim måste få mer från Kesler”

Jonatan Lindquist från Viasat Hockey bevakar Stanley Cup på plats i Nordamerika, och han har sin bild klar av hur Anaheim Ducks ska vända 1-2-underläget i matcher mot Nashville Predators.
– Ryan Kesler måste producera mer framåt, säger Lindquist i podcasten. Han lägger för mycket energi på att jaga Ryan Johansen och borde fokusera mer på att anfalla.

Dessutom i avsnittet:

Marc-Andre Fleury blev utbytt i Pittsburgh Penguins 1-5-förlust senast mot Ottawa Senators. Vem ska Pittsburgh välja som målvakt i nästa match?

Har Chicago Blackhawks gjort ett fynd i Alex Debrincat, som har öst in mål i juniorligan den här säsongen?

Intervju med Alex Edler om den tunga tiden i Vancouver Canucks.

Dessutom ett par oblyga ”humble brags” från Jonatan…

 

Allt detta och mycket mer i NHL-timmens 166:e avsnitt.

May 11, 2017

I vilken utsträckning kan man skylla Washington Capitals nya slutspelsförlust på marginaler? I nya NHL-timmen är Jonatan Lindquist och Linus Hugosson inne på att det kanske finns djupare bakomliggande orsaker till att laget inte går långt i slutspelet.

Det leder till en intressant diskussion kring topplagets framtid. Vad behöver göras? Ska lagbygget sprängas? Är det dags att plocka kaptensrollen från Alexander Ovetjkin och ge den till exempelvis Nicklas Bäckström?

– Jag kan nog tycka att det vore rätt sak att göra, säger Lindquist i podcasten. Han är center och kan påverka matchen lite mer och det gör honom till en mer naturlig ledare.

Capitals uttåg ur slutspelet analyseras ingående, liksom de båda konferensfinalserierna. Vilka två lag får vi se i Stanley Cup-final av Pittsburgh Penguins, Ottawa Senators, Nashville Predators och Anaheim Ducks?

 

Dessutom i det 165:e avsnittet av NHL-timmen:

Uffe Bodin lämnar rapport från VM, där det svenska spelet inte riktigt har kommit igång än.

Jimmy Hamrin ger sin dom över Edmonton Oilers överraskande bra säsong, och bjuder på lite kritik av Connor McDavids playoffinsats.

Vem är slutspelets största MVP så här långt?

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Uffe Bodin

Jimmy Hamrin

May 3, 2017

NHL-journalisten Kevin Allen gästar podcasten NHL-timmen och diskuterar Sidney Crosbys senaste hjärnskakning och vad den får för effekt – både för människan och spelaren Crosby.
– Det går att fråga sig om det är värt risken för Crosby att återvända till spel, säger Allen.

Sidney Crosby har drabbats av en ny hjärnskakning. Igen. Tidigare i karriären missade Pittsburghs superstjärna större delen av två säsonger på grund av hjärnskakning och i höstas var han borta i två veckor av samma orsak.

Med all kunskap vi har nuförtiden om hjärnskakningarnas effekter på den mänskliga hjärnan, går det så klart att oroa sig för Crosbys framtida hälsa. Är det värt att riskera permanenta skador på hjärnan för att fortsätta karriären?
– Det är en rimlig fråga att ställa, säger Kevin Allen, NHL-journalist på USA Today, och det är säkert en fråga som Crosby och Penguins lagledning funderar på.

Allen tror dock att Crosbys senaste hjärnskakning, som uppstod i samband med en uppmärksammad situation i en match mot Washington Capitals, inte är av den allvarligare sorten.

Mer snack om Crosbys hjärnskakning plus Matt Niskanens cross-checking i Crosbys huvud blir det i NHL-timmen, som dessutom innehåller:

>> Jonatan Lindquist kommenterar det otroliga utfallet i draftlotteriet.

>> Snack om den storslagna duellen mellan Erik Karlsson och Henrik Lundqvist i serien mellan Ottawa Senators och New York Rangers.

>> Vem är slutspelets MVP så här långt?

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

Kevin Allen

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

1