Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: March, 2017
Mar 30, 2017

Hart Trophy heter NHL:s pris till den mest värdefulla spelaren. I veckans avsnitt av podcasten NHL-timmen diskuteras vem som är årets Hart-vinnare, och experterna är rörande överens:
– Connor McDavid är den värdige vinnaren, slås det fast.

NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt. I det diskuterar Linus Hugosson och Jonatan Lindquist från Viasatsport.se vem som är NHL:s mest värdefulla spelare. Och även om expertduon inte är överens om hur priset ska definieras, så är de överens om vem som ska vinna det:
– Connor McDavid är både NHL:s vassaste anfallare och utan honom hade hans lag, Oilers, knappast nått slutspelet, därför är han en solklar Hart-vinnare i mina ögon, säger Hugosson.

Vilka som är främsta utmanare till McDavid och hur svenskarna ligger till i diskussion tas också upp i avsnittet, där även hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin medverkar för att syna den tajta streckstriden i öst. Bodin tror att Tampa Bay Lightning snuvar Boston Bruins på den sista playoffplatsen:
– De har en bättre trend och skönare känsla kring laget för tillfället, menar Bodin.

Dessutom:
* Vad kan Joel Eriksson Ek hitta på nu när Minnesota Wild har kallat tillbaka honom?
* Vilka är de bästa biljetterna i Globen, som ju ska stå värd för NHL-matcher i november?
* Hur imponerande prestation har Henrik Zetterberg stått för den här säsongen?
* Är Jack Eichel för bortglömd?
* Samt den obligatoriska Carl Söderberg-referensen…

Detta och mycket mer i det 159:e avsnittet av NHL-timmen.

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

Mar 16, 2017

NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt som man kanske skulle kunna kalla för AHL-halvtimmen. Första delen av programmet vigs nämligen åt farmarligan och närmare bestämt de svenskar som huserar där. Vilka är på väg upp och vilka har stannat av?

NHL-timmen har lyssnat på sina lyssnare. På allmän begäran ägnar vi en del av veckans avsnitt åt att dissekera svenskinsatserna i farmarligan AHL. Linus Hugosson och Uffe Bodin diskuterar vilka spelare spelare som ser ut att vara på väg upp i NHL på heltid och vilka som kanske har stannat av och kan vara på väg hem till Sverige eller åtminstone Europa. Varför får Anton Lander det inte att stämma i NHL medan han är dominant i AHL? Hur har Alexander Nylanders första säsong med Rochester Americans egentligen gått? Kan Linus Ullmark hamna i Las Vegas? Spelar Mattias Bäckman i Linköping nästa säsong? Och hur ser målsprutan Pontus Åbergs framtid ut? Det är några av frågorna som kommer upp på tapeten.

 Dessutom:
* Jonatan Lindquist tittar in och diskuterar tillsammans med Linus och Uffe Norris Trophy-racet. Har Brent Burns verkligen avgjort det, eller lever Erik Karlsson och kanske till och med Victor Hedmans hopp fortfarande?
* Aleksandr Ovetjkin – är han i utförsbacke och vad betyder det i så fall för Washington Capitals?
* Podden avslutas dessutom i vredesmod när Jonatan och Uffe går loss på det de stör sig mest på i svensk hockey: domargnället.

Mar 8, 2017

Det har hänt något med Anaheim Ducks superstjärna Corey Perry, som inte går att känna igen för tillfället. Den tidigare MVP-vinnaren och skyttekungen har bara gjort elva mål den här säsongen.
– Han är helt under isen, och jag begriper inte varför coachen inte bänkade honom i senaste matchen, säger Jonatan Lindquist i podcasten NHL-timmen.

NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt, och ett diskussionsämne är Perry, som alltså är en skugga av sitt forna jag den här säsongen. Går han ett liknande öde till mötes som Dany Heatley gjorde?
– Det pratas en del om att han är för dåligt tränad, och det skulle kunna vara anledningen till att han är så osynlig på isen, säger Jonatan Lindquist, till vardags NHL-reporter för Viasat Hockey i Anaheim.

Utöver Perrys förfall kommer även följande ämne på tal i poddavsnittet:

Vem har NHL:s bästa kontrakt?

Gjorde Carolinas coach Bill Peters bort sig, när han hängde ut sin målvakt Eddie Läck i pressen?

Har Mikael Backlund chans att vinna Selke Trophy?

Bör Nashville ta förstaspaden från veteranen Pekka Rinne och ge den till ungtuppen Juuse Saros?

 

Medverkande

Linus Hugosson

Jonatan Lindquist

 

Kontakt

NHL-timmens hemsida

Maila redaktionen

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Facebook

Mar 2, 2017

Trade deadline har passerat och NHL-fansen, spelarna och inte minst alla general managers kan torka svetten ur pannan och gå vidare med sina liv. Innan Linus Hugosson och Uffe Bodin gör detsamma väntar en rejäl genomgång av den senaste veckans aktiviteter i det färska avsnittet av podcasten NHL-timmen.

Det blev en del aktivitet, men i likhet med många gånger tidigare i samband med trade deadline var det antagligen många som hoppades på mer. Linus Hugosson och Uffe Bodin bjussar på genomgång och analys av alla större trejder och utser några vinnare och förlorare:

* Gör Kevin Shattenkirk-affären Washington Capitals till den stora Stanley Cup-favoriten nu?
* Har Jarome Iginla tillräckligt med juice kvar för att ge Los Angeles Kings chansen att gå till slutspel?
* Blir Montréal Canadiens verkligen så mycket bättre av alla extra kilon och centimeter man värvade in under de sista dagarna inför deadlinen?
* Har polletten äntligen ramlat ned i Vancouver med tanke på Canucks aktioner inför deadlinen? Kan tvillingarna Sedin bli trejdbete nästa säsong?
* Varför valde Buffalo Sabres att stå helt stilla innan deadlinen?
* Kan det vara så att värvningen av en ganska medioker back faktiskt gjorde New York Rangers försvar ganska mycket bättre?

Dessa frågor och många, många fler besvaras av Linus och Uffe i det 156:e avsnittet av NHL-timmen.

1