Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2016
May 28, 2016
Linus Hugosson och Uffe Bodin sammanstrålade i Stockholm för att medverka på presskonferensen där Rikard Grönborg tog ut de sju sista spelarna till sin World Cup-trupp. I det 114:e avsnittet av NHL-timmen analyseras laguttagningen och dessutom blir det intervjuer med Grönborg och några av spelarna. Under fredagen fullbordades Rikard Grönborgs lagbygge inför World Cup. Sju spelare presenterades och därmed är den 23-mannatrupp som ska företräda Tre Kronor i Toronto i september färdig. Linus Hugosson och Uffe Bodin fanns på plats i Stockholm under presskonferens. De analyserar uttagningen lagdel för lagdel och bjuder dessutom på intervjuer med Rikard Grönborg, Peter Popovic, Mattias Ekholm och Marcus Krüger. Dessutom: * Stor genomgång av Stanley Cup-finalen mellan Pittsburgh och San José – Linus och Uffe bjuder på sina tips. * Analys av Erik Gudbranson-trejden mellan Florida och Vancouver. Vem vann på bytesaffären? * Flera SHL-svenskar har skrivit NHL-kontrakt den senaste veckan – vilka av dem har bäst chans att ta en plats i respektive lag?
May 24, 2016
På fredag presenterar Rikard Grönborg vilka sju spelare som tar de sista sju platserna i den svenska World Cup-truppen. Linus Hugosson och Uffe Bodin diskuterar alternativen och tar fram sina egna kandidater. 16 spelare är kallade och ytterligare sju ska in. På fredag kommer Rikard Grönborg att presentera en målvakt, en back och fem forwards som ska ta de sista platserna i Tre Kronors World Cup-trupp. I ett extrainsatt avsnitt av NHL-timmen går Linus Hugosson och Uffe Bodin på djupet med vilka spelare som kan tänkas komma med. De tar själva ut sina sju kandidater, men spekulerar också i hur Grönborg kan tänkas resonera. * Vem passar bäst som tredjekeeper? * Bör Grönborg satsa på Hampus Lindholm, John Klingberg eller Mattias Ekholm som sjunde back? Eller tar han in en mer renodlat defensiv pjäs som Johnny Oduya? * Har Gustav Nyquists målskytte på VM ökat hans chanser? * Har Mikael Backlunds uteblivna poängproduktion på VM hämmat hans chanser? * Vad betyder Carl Hagelins och Patric Hörnqvists starka slutspel för deras möjligheter? * Hur ser möjligheterna ut för yngre spelare som Mika Zibanejad, Rickard Rakell, Elias Lindholm, Victor Rask och André Burakovsky? Utöver detta går Linus och Uffe igenom upplösningen av hockey-VM i Ryssland och Kanadas guld där.
May 19, 2016
I senaste avsnittet av NHL-timmen utses Stanley Cup-slutspelets mest värdefulla spelare i de kvarvarande lagen. – Man kan säga utan att vara för blågul att Victor Hedman förtjänar att vara Lightnings MVP, säger Jonatan Lindquist i podden. NHL-experterna Linus Hugosson (Pro Hockey), Uffe Bodin (hockeysverige.se) och Jonatan Lindquist (viasatsport.se) är tillbaka med ett rykande färskt avsnitt av NHL-timmen. Den här veckan ligger fokus på det pågående Stanley Cup-slutspelet och Conn Smythe Trophy-kandidaterna. Enligt Lindquist ligger alltså Victor Hedman bra till för att vinna det tunga priset. – Han är minst lika bra offensivt som förra slutspelet, och ännu bättre defensivt, plus att han spelar nästan 28 minuter per match, menar han. Utöver att utse fyra MVP-kandidater funderar Hugosson och Lindquist över fortsättningen i konferensfinalerna. Kan Tampa Bay vända serien mot Pittsburgh, där Sidney Crosby & Co har varit rätt så dominanta så här långt? Och hur glada ska St. Louis vara att det står 1–1 i matcher i deras serie mot San Jose, där ju hajarna har varit det bättre laget så här långt. Dessutom lämnar Uffe Bodin utförlig rapport från VM i Ryssland, där han har följt Pär Mårts sista mästerskap på nära håll. – Mårts har sett nästan uppgiven ut här på VM, tycker Bodin, som ändå vill ge den avgående förbundskaptenen godkänd för de sex år han lett Tre Kronor. – Överlag har han ändå fört svensk hockey framåt, menar Bodin. Dessutom: >> Kan Marcus Sörensen ta plats i San Jose Sharks nästa säsong? >> Har Gustav Nyquist spelat till sig en World Cup-plats? >> Hur gör vi att få slut på alla ”nej tack” till VM-spel från NHL-svenskarna? >> Hur mycket får Filip Forsberg i sitt nya kontrakt med Nashville Predators? Det och mycket mer i det 112:e avsnittet av NHL-timmen!
May 13, 2016
I nya NHL-timmen tas den bisarra tanken om en eventuell Henrik Lundqvist-trejd upp. Hur skulle en sådan ”blockbuster” gå till? Det var tidningen The Hockey News som häromdagen föreslog att Dallas Stars borde jobba hårt för att få till en trejd med New York Rangers för att värva svenska målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist. De flesta avfärdar resonemanget som osannolikt, men givetvis måste tanken testas, tycker NHL-timmens Linus Hugosson och Jonatan Lindquist. I senaste avsnittet snickrar de ihop en ”Henketrejd”, som kanske inte är så orimlig ändå. – Jag skulle nog göra trejden, om jag var Rangers och inte var sentimental, slår Hugosson fast. Förutom fantasitrejder fokuseras det mycket på de stundande Conference-finalerna i Stanley Cup-slutspelet. Vilken av ”förlorarklubbarna” St. Louis Blues och San Jose Sharks går till Stanley Cup-final – och har Tampa Bay Lightning vad som krävs för att stoppa formstarka Pittsburgh Penguins? Dessutom: Uffe Bodin lämnar rapport från det pågående hockey-VM i Moskva och bjuder dessutom på en intervju med ”mesige” Alexander Wennberg. Bill Meltzer analyserar Philadelphia Flyers silly season och spår att lagledningen kommer att trejda en veteranback och köpa ut en veteranforward från återstoden av kontraktet. Hur länge ska Erik Karlsson härda ut i Ottawa, en klubb som uppenbarligen inte vill storsatsa för att bli bra? Det undrar Lindquist efter att Senators missat möjligheten att värva toppcoachen Bruce Boudreau. Detta och mycket mer i ett av tidernas längsta avsnitt av podcasten NHL-timmen.
May 5, 2016
I det senaste avsnittet av NHL-timmen tar Linus Hugosson och Jonatan Lindquist upp den brännheta frågan om stjärnor och stjärnklubbar får fördelar av NHL:s domare och disciplinnämnd. – Hur funkar det? Ringer Gary Bettman till en domare och säger åt honom att inte visa ut Kris Letang? undrar Lindquist. Det rönte stor uppmärksamhet när Washingtons coach Barry Trotz antydde i en intervju att NHL:s disciplinnämnd ger fördelar åt Pittsburgh, som råkar vara Washingtons motståndare i en pågående playoffserie. En del fans verkar övertygade om att konspirationen är verklig och att NHL-ledningen inte håller alla lika inför lagen. Linus Hugosson och Jonatan Lindquist diskuterar frågan i veckans avsnitt av NHL-timmen, just utifrån den något fula serien mellan Pittsburgh och Washington, där vi har fått se två spelare stängas av för överfall på isen. De båda NHL-nördarna går givetvis igenom alla fyra slutspelsserierna och siar inför fortsättningen: - Kan Washington vända mot Pittsburgh? - Har Filip Forsberg varit för osynlig för Nashville i serien mot San Jose? - Hur snabbt kan St. Louis avgöra mot Dallas? - Kan Tampa klara av Islanders, trots att Ben Bishop inte briljerar i kassen? Dessutom: >> Intervju med Chicago Blackhawks svenskback Erik Gustafsson, som får berätta om sitt första år i Nordamerika och om den snöpliga missen som skickade Chicago Blackhawks ut ur slutspelet. >> Hur stora chanser har Linus Hultström att ta plats i Florida Panthers till hösten? >> Varför hör vi återigen så många ”nej tack” till VM från svenska NHL-spelare? >> Vilken klubb skulle nyligen sparkade Bruce Boudreau passa bäst i – och vem ska ta över Anaheim? >> På tal om sparkade coacher: Har Bob Hartleys bäst-före-datum passerats? >> Har Connor McDavid en större chans än vad vi anat att ta hem Calder Trophy? Hugosson och Lindquist är rörande överens om vem av årets rookies som har gjort den största bedriften. >> Ska Edmonton Oilers trejda bort sitt förstaval, som är draftens fjärde total, för en etablerad NHL-back? Vem skulle det vara i så fall? >> Alex Steen har tagit över från Henrik Zetterberg som Sveriges bästa allroundforward, slår herrarna fast. Men vem blir framtidens Zäta/Steen i svensk hockey? Svaret kanske kommer som en överraskning för vissa. >> Och till sist får ni svaret på varför Jonatan Lindquist anser att Jonatan Lindquist borde vara förbundskapten för Tre Kronor.
1