Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: January, 2016
Jan 28, 2016
I dagens avsnitt av NHL-timmen blir det en hel del trejdsnack. Med en månad kvar till trade deadline tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på två lagkaptener som mycket väl kan byta klubbar innan transferfönstret stänger 29 februari. På skottdagen, den 29 februari, stänger NHL sitt transferfönster. Hur mycket action kommer det att bli på marknaden innan dess? Med tanke på hur många stora spelare som kan bli unrestricted free agents till sommaren finns det potential för en hel del, men samtidigt kan det begränsade lönetaksutrymmet hos de satsande klubbarna hämma aktiviteterna hos ligans general managers. I det nya avsnittet av NHL-timmen går Linus Hugosson och Uffe Bodin igenom några av namnen som cirkulerar i ryktesfloran. Två av dem är lagkaptenerna Andrew Ladd, Winnipeg Jets, och David Backes, St. Louis Blues, som ser ut att kunna bli trejdade. Dessutom: * Dimitri Filipovic, mannen bakom den väldigt populära podcasten The Hockey PDOcast, gästar NHL-timmen för att prata om tvillingarna Sedin och deras storhet. * Jonatan Lindquist gör ett sedvanligt besök och pratar om den 20 matcher långa dopingavstängningen som Anaheim Ducks veterancenter Shawn Horcoff åkte på härom dagen. * Vem är årets vinnare av Norris Calder Trophy? Linus och Uffe besvarar frågan om vem som är den främsta rookiebacken i NHL den här säsongen. * I veckans lag återfinns en formstark svensk back som Uffe vill se i det svenska World Cup-laget. Medverkande: Linus Hugosson Uffe Bodin Dimitri Filipovic Jonatan Lindquist
Jan 21, 2016
I NHL-timmens 94:e avsnitt tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på den allt mer infekterade Jonathan Drouin-situationen i Tampa efter klubbens avstängning av löftet. Dessutom blir det en djupdykning i Boston Bruins och deras säsong. Podcasten NHL-timmen är tillbaka med sitt 94:e avsnitt. I dag med fokus på Jonathan Drouin och hans konflikt med Tampa Bay Lightning. Linus Hugosson och Uffe Bodin tittar närmare på situationen, vad den innebär för Tampas chanser att trejda 20-åringen och vilka klubbar som är hetast i jakten på en affär. Bland annat diskuterar man en svensk back som kan komma att bli involverad i en bytesaffär gällande Drouin framöver. Dessutom: * Mikael Wikstrand får tillåtelse att spela med Färjestad igen, men innebär det verkligen att Ottawa Senators har förlåtit honom? * Boston Bruins har gjort en mindre uppryckning sedan förra säsongen. Linus och Uffe gör en djupdykning i klubbens säsong, framtidsutsikter och det dilemma de ställs inför när Loui Eriksson kan bli unrestricted free agent. * Helene St. James från Detroit Free Press gästar podcasten för att snacka Red Wings och deras säsong under nye coachen Jeff Blashill. * Jonatan Lindquist gör också ett gästspel för att prata om Carl Hagelin-trejden, som såg svensken skeppas från Anaheim till Pittsburgh förra veckan. * Givetvis kan Linus och Uffe inte låta bli att prata John Scott heller... Detta och mycket mer i veckans NHL-timme:
Jan 14, 2016
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med det 93:e avsnittet av podcasten NHL-timmen. I dag går de bland annat loss på en läsarfråga om vem som är NHL:s mest överskattade spelare. Begreppen över- och underskattad slängs ofta omkring till höger och vänster när det gäller ishockey och specifikt NHL. I det 93:e avsnittet av NHL-timmen får Linus Hugosson och Uffe Bodin frågan om vem som är NHL:s mest överskattade spelare. Det utmynnar i en diskussion om hur man ska hantera begreppet överskattad och vad det bör omfatta. Till slut kommer de också överens om en spelare som de anser passa in på begreppet, en spelare som fortfarande är väldigt bra men som inte befinner sig på den nivå han ofta placeras. Dessutom: * Sportsnets reporter Chris Johnston gästar podden och pratar med Linus Hugosson om Toronto Maple Leafs och deras framtid, inte minst då William Nylander och hans situation. * Twitterprofilen Petter Carnbro, konsult för Frölunda, kikar också förbi och pratar Anze Kopitars kontraktsförlängning och Los Angeles Kings utifrån vad de underliggande siffrorna och statistiken säger. * Varför får inte Sedinarna den respekt de förtjänar? Efter veckans bråk i mötet mellan Vancouver och Florida tittar Linus och Uffe närmare på svenskarnas position i Vancouver och deras betydelse för Canucks. * Linus och Uffe kikar också på NHL-tabellen och pratar om lagen som kan vara på väg att ramla ut ur slutspelsracet samt lagen som kanske kan vara på väg att kräla sig in i densamma. Och givetvis tar de ut Veckans lag också! Allt detta och mycket mer i det 93:e avsnittet av NHL-timmen!
Jan 7, 2016
Efter en ganska trög transferperiod i NHL fick vi se två stora trejder och en värvning igår. I ett extrainsatt NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Bill Meltzer dessa affärer. I vad som kommer att diskuteras under många år framöver skickade Columbus Blue Jackets iväg stjärncentern Ryan Johansen till Nashville Predators och fick tillbaka supertalangbacken Seth Jones. I detta extrainsatta avsnitt av NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson (Pro Hockey) och Uffe Bodin (hockeysverige.se) varför trejden blev av och vilket lag som tjänade mest på den. Dessutom finns det svenska spelare i båda dessa lag som påverkas av förändringarna. Kommer Filip Forsberg att få en ny center i Johansen – och hur stort förtroende får nu Alexander Wennberg i Columbus? Dessutom diskuteras Washington Capitals värvning av Mike Richards. Philadelphia Flyers var också aktiva igår. De lyckades skeppa iväg två överbetalda spelare – centern Vincent Lecavalier och backen Luke Schenn – till Los Angeles Kings. Hugosson ringer upp Philadelphiabaserade journalisten Bill Meltzer och diskuterar denna affär ingående. Dessutom får Meltzer ge sin syn på hur Ron Hextall sköter sitt jobb som general manager för Flyers och hur långt borta Robert Hägg är en NHL-tröja. Allt detta i det 92:a avsnittet av NHL-timmen:
Jan 6, 2016

Det är i stort sett halvtidsvila i NHL, och då passar podcasten NHL-timmen på att dela ut priser till de spelare som dominerat säsongen så här långt. Vem är ligans största MVP, bästa back, bästa målvakt, bästa rookie och bästa coach? Här får ni svaret. Vi vet alla att Erik Karlsson är en suverän hockeyspelare, men frågan är om hockey-Sverige har koll på att många i Nordamerika ser Ottawabacken som NHL:s mest värdefulla spelare den här säsongen. När Pro Hockeys redaktör Linus Hugosson och viasatsport.se:s NHL-bloggare Jonatan Lindquist rankar årets Hart Trophy-favoriter kommer de överens om att Karlsson ligger bäst till för att vinna det prestigefyllda priset. I veckans avsnitt av NHL-timmen får ni höra duon snacka om fem tunga NHL-priser, så här halvvägs in på säsongen: Hart Trophy, Norris Trophy, Vezina Trophy, Calder Trophy och Jack Adams Award. Dessutom: Den infekterade situationen i Tampa Bay, där supertalangen Jonathan Drouin har begärt en trejd bort från klubben, analyseras ingående. Har klubbledningen hanterat Drouin schysst och gör 20-åringen rätt som öppet kräver att få flytta? Det pratas om David Rundblads framtid nu när den skickliga backen har lånats ut av Chicago Blackhawks till schweiziska klubben ZSC Lions. Och hur kommer det sig att Anaheim Ducks har börjat få rätsida på sitt spel? Lindquist avslöjar att ett par svenskar ligger bakom uppryckningen. Det och mycket mer i veckans avsnitt av NHL-timmen:

Jan 1, 2016
I veckans NHL-timmen snackar redaktörskollegorna Linus Hugosson (Pro Hockey) och Uffe Bodin (hockeysverige.se) om det pågående JVM innan de granskar vinterns succélag i NHL. Uffe är på plats i Helsingfors, där han bevakar JVM för hockeysverige.se. Han lämnar rapport inför slutspelet. Hur bra är den här upplagan av Juniorkronorna? Spelet i gruppspelet har varit imponerande, med segrar över både USA och Kanada. Sveriges målvakt Linus Söderström hyllas för att han inför turneringen berättade om sin asperger, som han tvingats lära sig att leva med. – Han är ett föredöme för många barn med liknande diagnoser, säger Hugosson i avsnittet. Mer JVM-snack: om finska stjärnan som tokdominerar och stärker sina draftaktier, om krisen i Kanada och vad den beror på, och om William Nylander-affären. Dessutom: Hugosson och Bodin hinner också med ett snack om NHL-laget som är säsongens stora succé så här långt. Dallas Stars spelar en underhållande och frejdig hockey, som gärna får ge laget framgång den här säsongen, så att fler coacher hakar på trenden att spela anfallshockey. Detta och mycket mer i det 90:e avsnittet av NHL-timmen:
1