Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: December, 2015
Dec 28, 2015
Tommy Söderström: ”Den enda Flyers ville bli av med var jag” Under sin hockeykarriär var Tommy Söderström känd för att gå sin egen väg. I podcasten NHL-timmen berättar han för Pro Hockeys redaktör Linus Hugosson om vägvalen som tog honom från uterinken i Älta via Djurgården till NHL. – Hockeyn har gett mig allt; jag har den att tacka för livet jag lever idag, säger Söderström. I den långa intervjun hinner Tommy Söderström berätta många historier från karriären, och han bjuder lyssnarna på ett avslöjande. Aldrig tidigare har Söderström berättat hela bakgrunden till varför han blev trejdad från Philadelphia Flyers till New York Islanders hösten 1994. – Islanders målvaktstränare undrade vad jag hade ställt till med i Philadelphia, säger Tommy, för den enda som Flyers general manager Bobby Clarke ville bli av med var jag. – Så då fick jag erkänna för honom att jag hade strulat med Bobbys dotter, och det var därför Bobby ville trejda bort mig. Gav bort guldmedaljen Söderström är inte särskilt nostalgisk – han berättar i intervjun att han gav bort VM-guldet från 1991 till Micke Leijnegard, programledare på SVT – men han har många minnen från karriären och livet, och han bjuder på flera sköna storys i intervjun. Som den gången han ”straffade” sig bort från lumpen genom att låtsas vara sängvätare, eller när hans coach Mike Milbury höll på att hamna i slagsmål med en av spelarna i Islanders, eller när han munhöggs med Eric Lindros under en NHL-match. Det mesta från Tommys karriär täcks in i den här långa intervjun. Här är NHL-timmens 89:e avsnitt:
Dec 21, 2015
NHL-timmens expertduo Linus Hugosson (Pro Hockey) och Uffe Bodn (hockeysverige.se) har tagit ut sina World Cup-trupper, vilket det senaste avsnittet av podcasten handlar om. Det råder ingen tvekan om att Sverige ska åka till Toronto i september 2016 med ambitionen att gå långt i klassikerturneringen World Cup, som då gör comeback efter tolv år. Tillträdande förbundskaptenen Rikard Grönborg har starka namn att tillgå när han ska utse sin trupp. I veckans avsnitt av NHL-timmen delar NHL-experterna Linus Hugosson och Uffe Bodin med sig av sina trupper. De är överens om många spelare, men det blir diskussioner kring den starka backuppsättningen och hur fjärdekedjan ska formeras. Ska Niklas Kronwalls rutin ge honom en plats i truppen och ska Marcus Krüger komma med för sina defensiva spetskompetenser? Välkomna till NHL-timmens World Cup-special!
Dec 16, 2015
NHL-timmen är framme vid avsnitt 87. Vad passar då bättre än att djupanalysera orsakerna till att Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins går sämre än förväntat den här säsongen? Linus Hugosson och Jonatan Lindquist tar itu med frågan i veckans avsnitt. Nyligen genomförde Penguins ett coachbyte, och nu väntar hockeyvärlden med spänning för att se om det bytet kan få fart på Sidney Crosbys poängproduktion. Pro Hockeys Hugosson och viasatsport.se:s Lindquist diskuterar varför det går så trögt för superstjärnan den här säsongen, och om Pittsburgh kan reda ut problemen och gå till slutspel. Dessutom ägnas mycket tid åt att än en gång diskutera hur Steven Stamkos och Tampa Bay Lightning ska agera i den enligt uppgift infekterade kontraktsförhandlingen. Vad är Lightnings smärtgräns och vill Stamkos verkligen sajna med Toronto? Dessutom: JVM-special: Uffe Bodin från hockeysverige.se rankar medaljkandidaterna inför JVM och snackar om profilerna vi inte få missa att kolla in när den sevärda turneringen drar igång på annandag jul. Blir det medalj för Juniorkronorna? Panthers-special: Simon Strömberg från Pro Hockey och Svenskafans lämnar rapport om Florida Panthers, en klubb som ständigt omgärdas av flyttrykten. Nu verkar klubben bli kvar utanför Miami – men kan den nå slutspelet? Detta och mycket mer i veckans NHL-timmen:
Dec 10, 2015
Inte Robin Lehner, inte Eddie Läck och inte Jhonas Enroth. I stället är det Anders Nilsson som ser ut att ha blivit den andra svenska förstamålvakten i NHL efter Henrik Lundqvist. I det 86:e avsnittet av NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson och Uffe Bodin Nilssons häftiga resa till förstaspaden i Edmonton. Det är bara några månader kvar innan Rickard Grönborg ska nominera de 16 första spelarna till den svenska World Cup-truppen. Ett intressant diskussionsämne har varit vilka målvakter som ska plockas in för att backa upp Henrik Lundqvist i turneringen. Namn som Robin Lehner, Eddie Läck och Jhonas Enroth har stötts och blötts, men nu är det i stället en annan svensk keeper som har profilerat sig som det stora namnet vid sidan av Lundqvist. Edmonton Oilers Anders Nilsson. I det 86:e avsnittet av podcasten NHL-timmen tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på norrbottningens fina säsong i Edmonton. Dessutom: * I kölvattnet efter Patrick O'Sullivans gripande text på The Player's Tribune pratar Linus och Uffe om föräldrahetsen inom idrotten och framför allt ishockeyn. * Avlidne före detta NHL-backen Steve Montadors familj har stämt NHL, men har de verkligen tillräckligt på fötterna för att vinna i en domstol? * Pascal Dupuis och Keith Ballard tvingas avbryta sina karriärer i förtid. * Jonatan Lindquist gästar podcasten och går loss på Nashvilles forward James Neal och hans filmningar. * Missa heller inte chansen att vara med och tävla om det nya frågesportsspelet You Crash the Game! Detta och mycket mer i det 86:e avsnittet av NHL-timmen!
Dec 3, 2015
NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt. I dag klurar Uffe Bodin och Linus Hugosson vad som är på väg att hända med allas vår favorit, Dustin Byfuglien. Kommer Winnipeg att släppa honom - och i så fall var? Det har varit dåligt med trejder i NHL den här säsongen, men det finns massor med intressanta spelare att följa framöver. Det gäller inte minst Winnipeg Jets best till back Dustin Byfuglien. Den gångna veckan har det rapporterats att Jets erbjudit honom till New York Islanders i en tänkbar trejd för Travis Hamonic, men fått nobben. I det 85:e avsnittet av NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson och Uffe Bodin "Big Buffs" framtid. Dessutom: * Efter en lyckosam insamling till Cancerfonden under "movember" drar Linus och Uffe fem vinnare bland er som bidrog med minst 500 kronor till insamlingen. * Har John Tortorella rätt - är Sidney Crosby och Pittsburgh Penguins gnälliga av sig? * Fokus på Minnesota Wild - vad krävs för att laget ska bli en utmanare? * Varför vinner Ottawa Senators matcher utan att spela bra? * Vilka av 90-talistmålvakterna i NHL har störst potential? * Vilka svenska spelare har bäst förutsättningar för att bli vassa målgörare i NHL? * Och givetvis också veckans lag - med en pånyttfödd svensk målskytt. Detta och mycket mer i det 85:e avsnittet av NHL-timmen:
1