Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: October, 2015
Oct 29, 2015
Mattias Ekholm blev tidigare i veckan den senaste i raden av svenska backar att skriva långtidskontrakt med sin NHL-klubb. Men precis som de flesta andra tackade han ja till en lönetaksträff som kanske ligger under vad som förväntas bli hans marknadsvärde. I nya avsnittet av NHL-timmen undrar Uffe Bodin och Linus Hugosson om svenska backar säljer sig för billigt. Jonas Brodin, Adam Larsson, John Klingberg, Oscar Klefbom - och nu Mattias Ekholm. Det har blivit många nya kontraktsskrivningar för de unga svenska backlöftena i NHL det senaste året. Gemensamt för samtliga är att de har tecknat långtidskontrakt på minst sex år med en lönetaksträff mellan 3,75 och 4,25 miljoner dollar. Gemensamt för samtliga är också att det finns risk att kontrakten inom kort kommer att framstå som alldeles för billiga i jämförelse med vad spelarna presterar på isen. I det 80:e avsnittet av NHL-timmen tittar Uffe Bodin och Linus Hugosson närmare på trenden med långtidskontrakten och hur det kan komma sig att just svenska backar "nöjer sig" med pengar som kanske ligger under deras framtida marknadsvärde. Dessutom: * Mikael Wikstrand-tragedin - vad händer nu när den av Ottawa Senators avstängde backen har avslöjat hur det ligger till med sin cancersjuka bror? * Jonatan Lindquist gästar och pratar om Anaheim Ducks jättesvacka och om Nashville ska trejda bort sin lagkapten Shea Weber. * St. Louis Blues plockar in avdankade veteraner på provspel - trots att Magnus Pääjärvi har öppnat starkt i AHL. Vad säger det om Blues syn på svensken? * En närmare titt på de tio rookies som kan bli tillbakaskickade till juniorligorna innan de spelat tio matcher om NHL-klubbarna vill spara ett år på deras kontrakt. * Givetvis tas Veckans lag ut också - nu med en svensk som kan vara på väg att ta revansch efter att ha kritiserats de två senaste säsongerna. Detta och mycket mer i det 80:e avsnittet av NHL-timmen!
Oct 22, 2015
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med avsnitt nummer 79 av podcasten NHL-timmen. I dag med stort fokus på John Tortorellas inträde i Columbus Blue Jackets bås - och en genomgång av spelare som står på gränsen till att komma med i Tre Kronors World Cup-lag. I går kom den ganska väntade nyheten att Columbus Blue Jackets sparkar coachen Todd Richards. Beskedet kommer efter att laget inlett säsongen med sju raka föluster. Nu är det upp till hetlevrade John Tortorella att kliva in och försöka göra ett vinnarlag av Blue Jackets igen. Tortorellas comeback i NHL är givetvis ett av de stora samtalsämnena när NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt. Linus Hugosson och Uffe Bodin diskuterar Blue Jackets möjligheter att kunna ta sig till slutspel med Tortorella i båset, trots den katastrofliknande säsongsinledningen. Dessutom: * Sidney Crosby har spräckt nollan - lossnar det nu? * Är Nicklas Bäckström NHL:s mest underskattade spelare? * Får David Rundblad äntligen chansen nu när Duncan Keith går skadad? * Är det dags för Colorado att sparka Patrick Roy? * Ett besök av Jonatan Lindquist som pratar om Dallas Stars succé och bänkningen av Eddie Läck. * Sedan blir det givetvis en uttagning av Veckans lag, där en svensk doldisback bereds utrymme. Detta och mycket mer i NHL-timmens 79:e avsnitt:
Oct 19, 2015
Det har blivit dags för ett celebert besök i podcasten NHL-timmen. I dag presenterar vi en lång intervju med blivande Hall of Fame-medlemmen Nicklas Lidström, som berättar minnen från sin storslagna karriär i en 90 minuter lång intervju med Linus Hugosson. Nicklas Lidström hade en fantastisk hockeykarriär som bland annat innehöll fyra Stanley Cup-segrar och sju utmärkelser som NHL:s bästa back. När han slutade 2012 var det med ett anseende som en av tidernas bästa backar. Förra året hissades hans tröja i Joe Louis Arena i Detroit, där han spelade 20 säsonger, och om några veckor väljs han officiellt in i Hockey Hall of Fame. I den här intervjun pratar Lidström länge och väl om sin framgångsrika karriär. Hör honom berätta om sitt stoltaste ögonblick på en hockeyrink, om när Dominik Hasek fick ett svavelosande vredesutbrott på en träning, om den blodiga rivaliteten med Peter Forsbergs Colorado Avalanche, om målet som avgjorde OS-finalen 2006, om beslutet att lägga av och mycket mer. Dessutom berättar Lidström om sin roll som rådgivare till blivande förbundskaptenen Rikard Grönborg inför World Cup nästa höst. Vilka backar ser ”Lidas” som givna i det Tre Kronor-laget? Och vilka ser han som favoriter i turneringen? Som pappa till fyra hockeyspelande grabbar vet Lidström hur den svenska ungdomshockeyn fungerar. Här får han tycka till om tidig elitsatsning och om hur unga spelare ska prioritera, både vad gäller skolgång kontra träning samt i vägvalet att åka över till Nordamerika eller stanna i en svensk klubb. Var så goda – här är NHL-timmens specialavsnitt om och med Nicklas Lidström.
Oct 15, 2015
Det 77:e avsnittet av NHL-timmen är här. Den här gången skärskådar Linus Hugosson och Uffe Bodin sex NHL-svenskar som har mycket att bevisa den här säsongen. Podcasten NHL-timmen firar Hedman, Coffey, Bourque, Turgeon... och alla andra stjärnspelare som har haft nummer 77 på ryggen. I det 77:e avsnittet plockar man ut NHL-sex svenskar - en målvakt, två backar och tre forwards - som kliver in i den här säsongen med något att bevisa. Det handlar om sex spelare som antingen har underpresterat eller som sitter på utgående kontrakt som kan göra dem till unrestricted free agents till sommaren. DESSUTOM: * Jonatan Lindquist lämnar rapport från Kalifornien, där Anaheim Ducks och Los Angeles Kings har inlett säsongen svagt medan San José Sharks varit ett av de stora utropstecknen så här långt. Utöver det gör han en grundlig genomgång av Mike Richards-situationen. * En titt på alla framstående rookies som har inlett säsongen starkt. Hur ser det ut i den hajpade duellen mellan Connor McDavid och Jack Eichel? Vilka andra rookies har visat framfötterna? * Vad innebär Robin Lehners skada för Buffalo Sabres? Och vad kan den få för konsekvenser för Linus Ullmark? * Slutligen bjuder vi på säsongens första upplaga av Veckans lag, med gott om svenskar i lineupen. Allt detta och mycket mer i NHL-timmen #77.
Oct 8, 2015
I natt startade NHL-säsongen med fyra matcher. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist firar det med ett nytt avsnitt av NHL-timmen, där man bland annat förklarar varför det inte är särskilt troligt att vi ser Magnus Pääjärvi i SHL den här säsongen. Det är dags för nummer P.K. Subban av NHL-timmen, alltså nummer 76. Linus Hugosson och Uffe Bodin snackar om nattens inledande NHL-matcher och får besök av Jonatan Lindquist, som lämnar en rapport från Kalifornien och pratar mer om Raffi Torres jätteavstängning efter tacklingen på Jakob Silfverberg. Dessutom en stor genomgång av de svenska nykomlingarna i NHL: - Oscar Lindbergs succéstart i Rangers tröja - Tim Erixons udda väg till en plats i Pittsburghs trupp - Hur Viktor Arvidsson skjutit sig in sig i Nashvilles lag - Viktor Svedbergs grymma öde i Chicago - Hur Mattias Janmarks försäsongssuccé gav honom plats i Dallas - Varför Magnus Pääjärvi inte kommer att spela i SHL den här säsongen - trots att han har hamnat i AHL. Uffe och Linus pratar dessutom mer om NHL-ledningens oväntade erkännande av kokainproblemet bland ligans spelare. Det här och väldigt mycket annat i det 76:e avsnittet av NHL-timmen:
1