Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: June, 2015
Jun 25, 2015
Natten mot lördag är det dags för NHL-draften i BB&T Center i Sunrise, Florida. NHL-timmen ägnar sin senaste podcast åt att snacka upp evenemanget - och passar dessutom på att titta närmare på de största talangerna i årets kull. Det blir givetvis ett stort fokus på Connor McDavid och Jack Eichel när NHL-timmens draftspecial kommer ut. De båda supertalangerna får sina fjädrar synade samtidigt som Linus Hugosson och Uffe Bodin listar fem andra väldigt spännande talanger att hålla reda på under draften. Dessutom: * Linus och Uffe rankar de fem hetaste svenskarna inför draften. Vilka är de och vad är deras spetskompetens? * Svar på massor av läsarfrågor som har kommit in via Twitter och mejl. * Vad är ett draftval i första respektive andra rundan värt om man ställer dem mot varandra? * I fjol valdes Axel Holmström först i sjunde rundan av Detroit Red Wings. Finns det några svenska spelare som kan bli liknande fynd för några NHL-klubbar i år? Detta och mycket, mycket mer om draften i detta specialavsnitt av NHL-timmen:
Jun 22, 2015
NHL-timmens 69:e avsnitt tillägnas helt och hållet åt isens viktigaste spelare. Vi syftar givetvis på målvakterna. I den här podden bjuder Linus Hugosson och Uffe Bodin på en grundlig analys av de svenska NHL-keeprarnas säsong och deras framtid. Dessutom blir det intervjuer med både Eddie Läck och Henrik Lundqvist. Sverige har fortfarande bara en uttalad förstamålvakt i NHL - Henrik Lundqvist. Det finns dock flera svenska burväktare som står på kö för att bli nästa förstaval mellan stolparna. Det gäller inte minst Vancouver Canucks målvakt Eddie Läck, som har gjort 82 NHL-matcher de två senaste säsongerna. NHL-timmens Uffe Bodin har träffat Läck och pratat om hans oklara situation i Vancouver, hans och mamma Mias eskapader på sociala medier och inte minst vad som krävs för att han ska ta steget fullt ut och vinna en förstaspade i NHL. Detta följs upp med en intervju med Henrik Lundqvist som Linus Hugosson gjorde under säsongen. Där ger New York Rangers-stjärnan sin syn på vad de krävs för att bli förstamålvakt i NHL. Dessutom: * Linus och Uffe pratar igenom Jhonas Enroths säsong och hans möjligheter inför free agent-perioden. * Eddie Läck eller Jacob Markström - vem bör Canucks behålla? * Hur ser framtiden ut för Robin Lehner? Blir han trejdad i sommar? * Är NHL-karriärerna över för Viktor Fasth, Jonas Gustavsson och Anders Lindbäck? * Hur ser framtiden ut för Magnus Hellberg som har blivit överflödig i Nashville? * Vilka andra, icke-svenska målvakter är heta på marknaden? Detta och mycket mer i en podcast FULLSMOCKAD med målvaktssnack!
Jun 18, 2015
NHL-timmens Linus Hugosson och Jonatan Lindquist önskar glad midsommar med ett nytt avsnitt. Den här veckan summeras givetvis Stanley Cup-finalen, och framtiden för de båda finallagen Chicago Blackhawks och Tampa Bay Lightning synas. Chicago blev Stanley Cup-mästare 2015. Var det slutet på eran med Blackhawks som dominanter? NHL-timmen tar upp de utmaningar som väntar mästarlagets lagledning i sommar. Hur ska de få laget att vara slagkraftigt även nästa säsong, nu när de måste göra sig av med flera tongivande spelare? Och hur ser framtiden ut för finalförloraren Tampa Bay? Dessutom tar Hugosson & Lindquist ut ett All Star-lag för hela slutspelet, samt levererar sina tidiga tips för vilka lag som går till Stanley Cup-final 2016. Var så goda – här är NHL-timmens 68:e avsnitt.
Jun 11, 2015
NHL-timmen är tillbaka med sitt 67:e avsnitt. I dag tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på den osannolikt jämna Stanley Cup-finalen mellan Tampa Bay och Chicago. Men de tar även tid på sig att syna Jevgenij Malkins situation i Pittsburgh. För några dagar sedan släppte Sportsnets Elliotte Friedman en bomb till rykte när han påstod sig ha uppgifter på att Jevgenij Malkin har tröttnat på sin situation i Pittsburgh Penguins och vill bort från klubben. Ryktet har på inte sätt bekräftats, utan snarare skjutits ned av agenter och andra personer i och runt Penguins. I NHL-timmen passar Linus Hugosson och Uffe Bodin ändå på att syna ryktet i sömmarna och fantisera en smula kring vad det skulle krävas för typ av paket för att få Penguins att släppa den ryske superstjärnan. Dessutom: * Vad är Carl Söderberg värd på fria marknaden nu när han blir free agent? * Är det dags att få bort slutspelsskäggen? Det vill i alla fall NBC:s Mark Lazarus som tycker att det är hög tid att spelarna ser lite mer propra ut i marknadsföringssyfte. * Vad händer med Arizona Coyotes? Linus och Uffe försöker reda ut de senaste turerna kring NHL:s stora problembarn och deras besvär med staden Glendale. * Har diskussionen kring Pär Mårts beslut att nobba Victor Hedman ifrån OS i Sotji fått orimliga proportioner? Linus och Uffe argumenterar för det. Givetvis blir det också en hel del prat om Stanley Cup-finalen och inte minst då Chicagos oförmåga att prestera bra hockey i serien. Är laget tröttkört? Dessutom diskuteras det huruvida det egentligen är en förlust eller inte att Andrej Vasiljevskij får speltid i skadade Ben Bishops frånvaro. Om Victor Hedman är den främsta kandidaten till Conn Smythe Trophy? Och vad är det som händer med Steven Stamkos just nu? Detta och mycket mer i det 67:e avsnittet av NHL-timmen med hockeysverige.ses chefredaktör Uffe Bodin och Pro Hockeys redaktör Linus Hugosson.
Jun 5, 2015
I det här specialavsnittet av NHL-timmen får ni träffa Arizona Coyotes stjärnback Oliver Ekman-Larsson i en lång intervju. Dessutom väljer redaktionen ut backuppsättningen till Tre Kronors World Cup-trupp nästa höst. Oliver Ekman-Larsson gjorde stor succé i VM, där han blev Tre Kronors poängbästa spelare och fick visa den svenska publiken hur skicklig han var. En bjärt kontrast mot OS 2014, då han inte fick mycket speltid av Pär Mårts. Här förklarar ”OEL” varför. Oliver berättar även om målsuccén i NHL, den skakiga framtiden för klubben – och sin egen framtid som eventuell lagkapten. Dessutom får han svara på frågan vad som är det märkligaste han har signerat. Linus Hugosson och Jonatan Lindquist ramar in intervjun med mycket snack om den svenska backarmadan i NHL, som är talrik och framstående. Två frågor behandlas särskilt: Vem är nästa svenska Norris Trophy-vinnare? Hur ska Tre Kronor-ledningen formera backparen i World Cup 2016? Var så goda – här är NHL-timmen, ”OEL” Edition.
Jun 2, 2015
NHL-timmen är framme vid avsnitt nummer Mario - 66. Det firar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist med att snacka upp den stundande Stanley Cup-finalen. Dessutom bjuds lyssnarna på en rejäl genomgång av vad framtiden har att erbjuda för utslagna New York Rangers och Anaheim Ducks. Det är dagen före natten. Klockan 02.00 släpps pucken i den första Stanley Cup-finalen mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks i Amalie Arena. För att skapa finalstämning bjuder Uffe Bodin, Linus Hugosson och Jonatan Lindquist på en podcast fullmatad med finalfokus. Dessutom: * Tävling! Linus lottar ut kepsar från Oliver Ekman Larssons alldeles eget märke, OEL. * Vem ligger bäst till för att vinna Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare? * Vad ska New York Rangers göra med laget efter förlusten mot Tampa? Vad händer med Martin St-Louis och kan Carl Hagelin erbjudas en löneökning efter ett ganska mediokert slutspel? * Är Anaheim Ducks på väg mot en storhetstid trots förlusten mot Chicago? Kommer alla slutspelsmisslyckanden att fortsätta att hemsöka Bruce Boudreau? Vad blir Jakob Silfverbergs nya lön efter sin slutspelssuccé? Bro- eller långtidskontrakt? * Coachcirkusen: John Hynes till New Jersey, Dan Bylsma i Buffalo och Peter DeBoer till San José. Är det lösningar som håller? Allt detta och mycket mycket mer i det 66:e avsnittet av NHL-timmen!
1