Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2015
Apr 28, 2015
NHL-timmen är tillbaka i etern för 61:a gången. I veckans avsnitt tar chefredaktörskollegorna Linus Hugosson och Uffe Bodin upp heta potatisar som Niklas Kronwalls senaste jättetackling, VM-nobbande svenskar och den kommande rundan i Stanley Cup-slutspelet. Var Niklas Kronwalls monstertackling på Nikita Kutjerov ful eller vacker? Det är en fråga som hela hockeyvärlden diskuterar i dag. I väntan på domen från NHL:s disciplinnämnd ger Hugosson & Bodin sin syn på saken i NHL-timmen. Dessutom ställs frågan om Patric Hörnqvist gjorde rätt eller fel som nobbade VM-spel eftersom Pär Mårts ville vänta med besked. Stort fokus läggs vid nästa slutspelsrunda i Stanley Cup-slutspelet, trots att vi inte vet om det blir Tampa Bay eller Detroit som får ta sig an Montreal. Bodin och Hugosson lämnar ändå sina tips för omgång två – som ser ut att bli en skrällfri runda, om vi ska tro herrarna. Dessutom: > Ska man bli upprörd över domartabben som förstörde för Ottawa i sista matchen mot Montreal? > Kan Erik Karlsson sno åt sig Norris Trophy, ett pris han nominerats för av NHL? > Vad ska lagledningarna i St. Louis respektive Pittsburgh göra i sommar? > Och vilka sex spelare tar plats i Veckans lag? Allt detta och mycket mer i NHL-timmen nummer 61.
Apr 22, 2015
Stanley Cup-slutspelet har dragit i gång och i det 60:e avsnittet av NHL-timmen blir det givetvis fokus på det när Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist grottar ned sig i det hetaste från NHL. Flera svenska spelare har startat Stanley Cup-slutspelet på alllra bästa sätt. En har till och med varit så bra att Linus och Uffe utser honom till slutspelets MVP så här långt, en vecka in på hockeyvåren. Det blir också en hel del snack om den svenska VM-truppen och dess NHL-fröstärkningar. Har Pär Mårts plockat in för många NHL-spelare för tidigt? Borde han ha haft mer is i magen och sett ifall det skulle vara möjligt att hämta in ännu tyngre stjärnor? Dessutom: * San José och Philadelphia har sparkat sina coacher. Vad händer härnäst i respektive klubb? * Edmontons tur fortsätter - i helgen vann de draftlotteriet och får välja Connor McDavid i sommarens NHL-draft. Löser det klubbens alla problem? * En genomgång av alla sliutspelserier blir det givetvis också. Jonatan Lindquist ansluter från Anaheim och reder ut begreppen kring vad som händer i Western Conference medan Linus och Uffe studerar Eastern Conference. * Och så gör Veckans lag comeback med den första slutspelsupplagan i år. Givetvis med svensk representation. Detta och mycket mer i det 60:e avsnittet av NHL-timmen!
Apr 14, 2015
Det är vår i luften och Stanley Cup-slutspel runt husknuten. Det firar podcasten NHL-timmen med att släppa ett extra maffigt slutspelsavsnitt där Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist alla delar på utrymmet i etern. Här kommer tipsen på vilka lag som går vidare till andra rundan - och vilka som får packa ihop. Det är den där tiden på året som alla NHL-nördar gillar allra bäst. Stanley Cup-slutspelet står för dörren och det är dags för nya legendarer att födas, nya skrällar att bevittnas och framför allt en ny mästare att koras. I det 59:e avsnittet av NHL-timmen bjuder Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist på en svulstig slutspelsspecial med tips om hur de åtta olika matchserierna slutar. Bland annat får ni en förklaring till varför svensklaget Detroit Red Wings inte har vad som krävs för att gå långt i årets slutspel och varför Washington Capitals kan vara en utmanare till bucklan redan i år. Dessutom: * Boston och Los Angeles missar slutspel! Vad hände egentligen där? Ska man spränga sina lagbyggen eller gå vidare? Hör Linus och Uffe ge sin syn på saken. * Ottawa Senators mäktiga resa in i slutspelet. Hur gjordes den egentligen möjlig? Och hur stora chanser har man att skaka om Montréal Canadiens? * Jaromír Jágr fortsätter spela ett år till! Linus och Uffe jublar åt beskedet och konstaterar att Florida Panthers blev den perfekta klubbadressen för den evigt unge veteranen. * Stanley Cup-slutspelet är en kamp från första till sista byte och med det i åtanke passar Jonatan på att upplysa alla lyssnare om hur äkta kämpaglöd luktar. Som ni får höra i utläggningen verkar det inte vara en fullt ut behaglig arom. Glöm heller inte att ta chansen att tävla i nhl.coms Bracket Challenge, där Linus, Uffe och Jonatan har gått med i Petter "Numerärt Övertag" Carnbros liga Lord of the Wins. Klicka här: http://bracketchallenge.nhl.com och skriva in lösenordet twittpuck för att vara med i tävlingen. Detta och mycket mer i det 59:e avsnittet av NHL-timmen!
Apr 8, 2015
Grundserien är inne i sitt absoluta slutskede. Då passar Linus Hugosson och Uffe Bodin på att utse sina vinnare inför NHL Awards. Detta i det 58:e avsnittet av podcasten NHL-timmen. Natten mot lördag tar den slut, den 1230 matcher långa grundserien. Och ända in på mållinjen ser det ut att bli spännande i båda konferenserna. I det 58:e avsnittet av NHL-timmen viker Linus Hugosson och Uffe Bodin en hel del tid åt att titta närmare på tänkbara scenarion inför den rafflande upplösningen, men framför allt åt att plocka ut sina personliga favoriter till att vinna de individuella priserna på NHL Awards efter säsongen. Dessutom: * Linus och Uffe pratar man igenom Jaromír Jágrs fantastiska karriär och hyllar det faktum att han vid 43 års ålder fortfarande är sugen på VM-spel - om kroppen håller. * Man hinner också oja sig över Jack Johnsons finansiella situation. Columbusbacken som blev blåst på pengar av sina föräldrar har återigen blivit blåst. Det leder till en diskussion om hur viktigt det är att omge sig med rätt människor när man börjar tjäna storkovan. * Vem vinner poängligan och hur få poäng kommer det att krävas för att vinna? * Och så veckans lag förstås. Nu med en het rookie i Ottawa Senators som har flugit lite under radarn. Detta och mycket mer i NHL-timmens 58:e avsnitt.
1