Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: March, 2015
Mar 30, 2015
Podcasten NHL-timmens 57:e avsnitt är här. Så här i slutet av grundserien ger sig Linus Hugosson och Uffe Bodin på den knepiga uppgiften att kora ett svenskt All-Star Team för den här säsongen. I samband med det gör de en lustig upptäckt… Linus får sällskap av Uffe igen efter att Jonatan Lindquist fyllde hans roll i förra veckans avsnitt av NHL-timmen. I dagens feature tar Linus och Uffe ut säsongens svenska All-Star Team i NHL och utser också varsin svensk MVP. Tanken var att man skulle utse varsitt All-Star Team, men en lustig upptäckt sätter käppar i hjulet för den planen… Dessutom: * På allmän begäran: en utvärdering av Henrik Lundqvists tuffa NHL-comeback mot Boston Bruins i helgen. * Har Buffalo Sabres tank gått för långt när deras egna fans jublar över en förlust? * Stor slutspelskoll: Har luften gått ur Ottawa Senators? Kan Los Angeles Kings verkligen missa slutspel? Och kan Florida Panthers spelschema ge dem fördel i jakten på en slutspelsplats? * Sist men inte minst: en lång intervju med statistikanalytikern Petter Carnbro som reder ut begreppen vad gäller NHL:s avancerade statistik. Detta och mycket mer i det 57:e avsnittet av NHL-timmen.
Mar 25, 2015
I veckans NHL-timmen tar Linus Hugosson och Jonatan Lindquist upp de hetaste snackisarna från världens bästa hockeyliga. Tvillingarna Sedin är föremål för beröm från podcast-duon. – Det finns bara en coach som lyckats stoppa Sedinarna, påstår Lindquist i podden. Vem det är får ni höra i det 56:e avsnittet av NHL-timmen. Som vanligt skannar NHL-timmen av nyhetsflödet från Nordamerika och lyfter fram de hetaste snackisarna. Den här veckan är Ilja Kovaltjuks påstådda NHL-comeback föremål för spekulation. Skulle den gå smärtfritt? Utifrån det faktum att det kommer att räcka med låga 85 poäng för att vinna NHL:s poängliga den här säsongen diskuterar herrarna Hugosson och Lindquist om det inte är dags att vidta åtgärder för att öka målproduktionen i ligan. Och frågan om det är kört för Boston Bruins att nå slutspelet lyfts också. Dessutom tar Hugosson och Lindquist ut varsin drömspelare + femma som de skulle vilja ha i sitt favoritlag. Uppdraget var att välja fritt bland NHL:s 30 klubbar och ta ut de bästa playoffspelarna. Till sist tas som vanligt Veckans lag ut – den här gången med dubbel svensk representation. Var så goda – här är det 56:e avsnittet av NHL-timmen.
Mar 19, 2015
Efter en veckas ofrivillig frånvaro är NHL-timmen tillbaka med avsnitt nummer 55. Eftersom förra veckans avsnitt gick om intet kompenserar vi alla lyssnare genom att bjuda på extra mycket material. I dag får Linus Hugosson och Uffe Bodin sällskap av Jonatan Lindquist - och vår stora stjärnback Erik Karlsson. Linus Hugosson är tillbaka i Sverige efter sin USA-tripp och Uffe Bodin har landat efter diverse hockeyresor i landet. Då har man äntligen kunnat styra upp det 55:e avsnittet av den populära podcasten NHL-timmen. I dagens avsnitt får Linus och Uffe besök av Kalifornien-korrespondenten Jonatan Lindquist, som snackar om vad som händer ute i den västra konferensen - och inte minst i krisdrabbade San José Sharks. Dessutom hamnar Lindquist och Hugosson i en diskussion kring huruvida Gabriel Landeskog ska ta så många slagsmål som han har gjort den här säsongen. Åsikterna går isär... Linus har dessutom varit i Ottawa och träffat Erik Karlsson. Den intervjun får ni också ta del av här. Dessutom: * Henrik Lundqvist är på väg tillbaka - men ska New York Rangers verkligen flytta på Cam Talbot? * Succéhistorien Andrew Hammond - är "The Hamburglar" verkligen på riktigt och kan han ta Ottawa Senators till Stanley Cup-slutspel? * Anders Lindbäck storspelar mellan Buffalo Sabres stolpar - är det tillräckligt för att rädda NHL-karriären? * NHL.s general managers har gett önskemål och regelförändringar - spel tre mot tre i förlängningen och coach's challenge vid målsituationer med misstänkt målvaktsinterference och vid puck out. Linus och Uffe diskuterar för- och nackdelar med förändringarna. * Håller Filip Forsberg på att förlora greppet om Calder Trophy efter den senaste tidens kräftgång för Nashville Predators? * Och så veckans lag förstås - nu med två heta svenska spelare. Detta och mycket, mycket mer i tidernas hittills längsta avsnitt av NHL-timmen!
Mar 3, 2015
NHL-timmens 54:e avsnitt är här och givetvis blir det stort fokus på allt som inträffade inför måndagens trade deadline. Linus Hugosson och Uffe Bodin ger er en fyllig genomgång av de största trejderna, vinnarna och förlorarna - och inte minst analyser av svenskarna som fick flytta på sig. Tiden innan trade deadline blev i vanlig ordning hektiskt i NHL. Flera stora bytesaffärer genomfördes och det är kring dessa som dagens avsnitt av NHL-timmen kretsar. Linus Hugosson och Uffe Bodin tar ut tre stora vinnare och tre stora förlorare bland lagen som var mest aktiva inför deadlinen. Dessutom blir det djupanalyser av situationen för de svenska spelare som fick röra på sig. I några fall frågar Linus och Uffe sig själva om de senaste klubbytena är tecken på att respektive spelares NHL-karriär kommit till vägs ände. Dessutom: * Mats Zuccarellos nya kontrakt med New York Rangers - är norrmannen värd sina 4,5 miljoner dollar per säsong? * Mark Giordanos allvarliga skada - borde Calgary Flames ha agerat för att stärka sina trupp i stället för att trejda bort spelare? * Chicago Blackhawks - gör Kimmo Timonen och Antoine Vermette laget till en större utmanare? * Veckans lag - inga svenskar men väl några sköna överraskningar. Detta och mycket annat i NHL-timmen #54:
1