Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2015
Dec 28, 2015
Tommy Söderström: ”Den enda Flyers ville bli av med var jag” Under sin hockeykarriär var Tommy Söderström känd för att gå sin egen väg. I podcasten NHL-timmen berättar han för Pro Hockeys redaktör Linus Hugosson om vägvalen som tog honom från uterinken i Älta via Djurgården till NHL. – Hockeyn har gett mig allt; jag har den att tacka för livet jag lever idag, säger Söderström. I den långa intervjun hinner Tommy Söderström berätta många historier från karriären, och han bjuder lyssnarna på ett avslöjande. Aldrig tidigare har Söderström berättat hela bakgrunden till varför han blev trejdad från Philadelphia Flyers till New York Islanders hösten 1994. – Islanders målvaktstränare undrade vad jag hade ställt till med i Philadelphia, säger Tommy, för den enda som Flyers general manager Bobby Clarke ville bli av med var jag. – Så då fick jag erkänna för honom att jag hade strulat med Bobbys dotter, och det var därför Bobby ville trejda bort mig. Gav bort guldmedaljen Söderström är inte särskilt nostalgisk – han berättar i intervjun att han gav bort VM-guldet från 1991 till Micke Leijnegard, programledare på SVT – men han har många minnen från karriären och livet, och han bjuder på flera sköna storys i intervjun. Som den gången han ”straffade” sig bort från lumpen genom att låtsas vara sängvätare, eller när hans coach Mike Milbury höll på att hamna i slagsmål med en av spelarna i Islanders, eller när han munhöggs med Eric Lindros under en NHL-match. Det mesta från Tommys karriär täcks in i den här långa intervjun. Här är NHL-timmens 89:e avsnitt:
Dec 21, 2015
NHL-timmens expertduo Linus Hugosson (Pro Hockey) och Uffe Bodn (hockeysverige.se) har tagit ut sina World Cup-trupper, vilket det senaste avsnittet av podcasten handlar om. Det råder ingen tvekan om att Sverige ska åka till Toronto i september 2016 med ambitionen att gå långt i klassikerturneringen World Cup, som då gör comeback efter tolv år. Tillträdande förbundskaptenen Rikard Grönborg har starka namn att tillgå när han ska utse sin trupp. I veckans avsnitt av NHL-timmen delar NHL-experterna Linus Hugosson och Uffe Bodin med sig av sina trupper. De är överens om många spelare, men det blir diskussioner kring den starka backuppsättningen och hur fjärdekedjan ska formeras. Ska Niklas Kronwalls rutin ge honom en plats i truppen och ska Marcus Krüger komma med för sina defensiva spetskompetenser? Välkomna till NHL-timmens World Cup-special!
Dec 16, 2015
NHL-timmen är framme vid avsnitt 87. Vad passar då bättre än att djupanalysera orsakerna till att Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins går sämre än förväntat den här säsongen? Linus Hugosson och Jonatan Lindquist tar itu med frågan i veckans avsnitt. Nyligen genomförde Penguins ett coachbyte, och nu väntar hockeyvärlden med spänning för att se om det bytet kan få fart på Sidney Crosbys poängproduktion. Pro Hockeys Hugosson och viasatsport.se:s Lindquist diskuterar varför det går så trögt för superstjärnan den här säsongen, och om Pittsburgh kan reda ut problemen och gå till slutspel. Dessutom ägnas mycket tid åt att än en gång diskutera hur Steven Stamkos och Tampa Bay Lightning ska agera i den enligt uppgift infekterade kontraktsförhandlingen. Vad är Lightnings smärtgräns och vill Stamkos verkligen sajna med Toronto? Dessutom: JVM-special: Uffe Bodin från hockeysverige.se rankar medaljkandidaterna inför JVM och snackar om profilerna vi inte få missa att kolla in när den sevärda turneringen drar igång på annandag jul. Blir det medalj för Juniorkronorna? Panthers-special: Simon Strömberg från Pro Hockey och Svenskafans lämnar rapport om Florida Panthers, en klubb som ständigt omgärdas av flyttrykten. Nu verkar klubben bli kvar utanför Miami – men kan den nå slutspelet? Detta och mycket mer i veckans NHL-timmen:
Dec 10, 2015
Inte Robin Lehner, inte Eddie Läck och inte Jhonas Enroth. I stället är det Anders Nilsson som ser ut att ha blivit den andra svenska förstamålvakten i NHL efter Henrik Lundqvist. I det 86:e avsnittet av NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson och Uffe Bodin Nilssons häftiga resa till förstaspaden i Edmonton. Det är bara några månader kvar innan Rickard Grönborg ska nominera de 16 första spelarna till den svenska World Cup-truppen. Ett intressant diskussionsämne har varit vilka målvakter som ska plockas in för att backa upp Henrik Lundqvist i turneringen. Namn som Robin Lehner, Eddie Läck och Jhonas Enroth har stötts och blötts, men nu är det i stället en annan svensk keeper som har profilerat sig som det stora namnet vid sidan av Lundqvist. Edmonton Oilers Anders Nilsson. I det 86:e avsnittet av podcasten NHL-timmen tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på norrbottningens fina säsong i Edmonton. Dessutom: * I kölvattnet efter Patrick O'Sullivans gripande text på The Player's Tribune pratar Linus och Uffe om föräldrahetsen inom idrotten och framför allt ishockeyn. * Avlidne före detta NHL-backen Steve Montadors familj har stämt NHL, men har de verkligen tillräckligt på fötterna för att vinna i en domstol? * Pascal Dupuis och Keith Ballard tvingas avbryta sina karriärer i förtid. * Jonatan Lindquist gästar podcasten och går loss på Nashvilles forward James Neal och hans filmningar. * Missa heller inte chansen att vara med och tävla om det nya frågesportsspelet You Crash the Game! Detta och mycket mer i det 86:e avsnittet av NHL-timmen!
Dec 3, 2015
NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt. I dag klurar Uffe Bodin och Linus Hugosson vad som är på väg att hända med allas vår favorit, Dustin Byfuglien. Kommer Winnipeg att släppa honom - och i så fall var? Det har varit dåligt med trejder i NHL den här säsongen, men det finns massor med intressanta spelare att följa framöver. Det gäller inte minst Winnipeg Jets best till back Dustin Byfuglien. Den gångna veckan har det rapporterats att Jets erbjudit honom till New York Islanders i en tänkbar trejd för Travis Hamonic, men fått nobben. I det 85:e avsnittet av NHL-timmen diskuterar Linus Hugosson och Uffe Bodin "Big Buffs" framtid. Dessutom: * Efter en lyckosam insamling till Cancerfonden under "movember" drar Linus och Uffe fem vinnare bland er som bidrog med minst 500 kronor till insamlingen. * Har John Tortorella rätt - är Sidney Crosby och Pittsburgh Penguins gnälliga av sig? * Fokus på Minnesota Wild - vad krävs för att laget ska bli en utmanare? * Varför vinner Ottawa Senators matcher utan att spela bra? * Vilka av 90-talistmålvakterna i NHL har störst potential? * Vilka svenska spelare har bäst förutsättningar för att bli vassa målgörare i NHL? * Och givetvis också veckans lag - med en pånyttfödd svensk målskytt. Detta och mycket mer i det 85:e avsnittet av NHL-timmen:
Nov 26, 2015
Uffe Bodin och Linus Hugosson är tillbaka med det 84:e avsnittet av podcasten NHL-timmen. I dag diskuterar man bland annat den märkliga situation som William Nylander har hamnat i Toronto Maple Leafs. Han har värkt in poäng för Toronto Marlies och toppar poängligan i AHL som 19-åring. Trots det väntar William Nylander fortfarande på beskedet att han ska få debutera i NHL för Toronto Maple Leafs. I det 84:e avsnittet av podcasten NHL-timmen går Linus Hugosson och Uffe Bodin in på tjuv- och rackarspelet som gör att Nylander tvingas fortsätta vänta på sin debut - plus hur hans chanser att komma loss till JVM ser ut. Dessutom: * En grundlig genomgång av waiver-reglerna som har gått från att hjälpa till att stjälpa unga spelare i ligan. * Är Henrik Lundqvist på väg mot sin andra Vezina Trophy? * En titt på Montréal Canadiens framgångar och general managern Marc Bergevins kontraktsförlängning. * Leon Draisaitl och Dylan Larkin - Linus och Uffe kikar närmare på två tidiga succéhistorier i ligan. * Jonatan Lindquist gästar podcasten och fortsätter vidhålla att Nicklas Bäckström är en minst lika bra och värdefull spelare som Jonathan Toews. * Veckans lag - med bland annat en synnerligen målkåt back och en svensk som har fått målskyttet att lossna efter dålig utdelning i fjol. Detta och mycket mer i NHL-timmens 84:e avsnitt:
Nov 19, 2015
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med det 83:e avsnittet av NHL-timmen. Den här veckan med en liten titt på World Cup. Utöver att ta ut varsin förstafemma för Team North America och Team Europe ger man även ett förslag på hur Tre Kronors toppfemma ska se ut i turneringen. Det står nu klart vilka coacher som ska leda "hittepå-lagen" Team North America (U23-spelare från Nordamerika) och Team Europe (spelare från övriga Europa) i World Cup nästa år. I samband med det passar Linus Hugosson och Uffe Bodin på att nominera sina förstafemmor för respektive lag. Dessutom hjälper man Tre Kronors nye förbundskapten Rikard Grönborg på traven genom att ta ut Sveriges förstafemma i turneringen. Dessutom: * Håller Artemij Panarin på att springa hem racet om Calder Trophy redan nu? * Hur ser David Rundblads framtid i Chicago ut efter de senaste veckorna petningar? * Jonatan Lindquist gästspelar i podcasten och tittar närmare på Tampa Bay Lightnings frustrerande form. * Uffe och Linus tar emot flera läsarfrågor och får bland annat i uppgift att dissekera divisionsupplägget i NHL och huruvida wild card-systemet är rättvist eller inte. * Veckans lag med en svensk stjärnback och en norsk trollkarl. Allt detta och mycket mer i det 83:e avsnittet av NHL-timmen:
Nov 12, 2015
Podcasten NHL-timmen är tillbaka med det 82:a avsnittet. I dag tittar Uffe Bodin och Linus Hugosson närmare på några av de spelare som ofta pekas ut som NHL:s största filmare. Förtjänar de sitt rykte eller är det överdrivet? Filmningar blev en het potatis i NHL i helgen när Boston Bruins back Colin Miller svarade för ett svanhopp efter en liten touch från Montréal Canadiens back Andrej Markov. Till en följd av det har Uffe Bodin och Linus Hugosson vikt en del av dagens avsnitt av NHL-timmen åt spelarna som har en tendens att filma, eller förstärka situationer. Vilka är värst i ligan på att förstärka, och vilka har fått ett oförtjänt dåligt rykte? - Han är en ganska vedervärdig spelare, säger Uffe Bodin om en av spelarna. Dessutom: * NHL-timmens insamling till Cancerfonden fortsätter. Tack vare era fina bidrag är vi redan mer än halvvägs till vårt insamlingsmål. Klicka här för att skänka pengar: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/nhl-timmens-insamling * Trejdryktena kring San José Sharks veteran Patrick Marleau ökar i kraft. Vad väntar härnäst för 36-åringen? * Vilka NHL-lag har överpresterat så här långt? Linus och Uffe tar hjälp av PDO-statistiken för att titta på vilka lag som kan förväntas sjunka respektive lyfta i tabellen på sikt. * Jonatan Lindquist gör ett gästbesök i podden och ger sin syn på svenskarna som kommer att göra Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström sällskap i Hall of Fame. * Veckans lag med två heta svenskar i uppställningen. Detta och mycket mer i det 82:a avsnittet av NHL-timmen!
Nov 6, 2015
Uffe Bodin och Linus Hugosson är tillbaka med det 81:a avsnittet av NHL-timmen. I dag tittar man bland annat närmar på vilka nuvarande NHL-spelare som sannolikt inte kommer att komma loss till JVM i Helsingfors nästa månad. I förra veckans avsnitt av NHL-timmen gick Linus Hugosson och Uffe Bodin bland annat igenom vilka juniorer som fått besked att de blir kvar i NHL, och slipper återvända till sina juniorlag. Nu har fler besked kommit under veckan och det får firma Hugosson och Bodin att titta på vilka av dessa NHL-juniorer vi helt och hållet kan avskriva från JVM nästa månad. Dessutom: * Linus och Uffe antar en utmaning från en annan podcast och startar via NHL-timmen en insamling till förmån för Cancerfonden. Lägg ett bidrag och var med i utlottningen av priser: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/nhl-timmens-insamling * Hur påverkas Edmonton Oilers av Connor McDavids skada? * Mike Babcock vill ha större mål för att öka den offensiva produktionen - är det verkligen rätt väg att gå? * Dustin Byfuglien fortsätter att komma undan bestraffning från NHL trots en del tveksamma tacklingar. Hur kommer det sig? * Veckans lag med två svenskar i uppställning! Detta och mycket annat i NHL-timmens 81:a avsnitt!
Oct 29, 2015
Mattias Ekholm blev tidigare i veckan den senaste i raden av svenska backar att skriva långtidskontrakt med sin NHL-klubb. Men precis som de flesta andra tackade han ja till en lönetaksträff som kanske ligger under vad som förväntas bli hans marknadsvärde. I nya avsnittet av NHL-timmen undrar Uffe Bodin och Linus Hugosson om svenska backar säljer sig för billigt. Jonas Brodin, Adam Larsson, John Klingberg, Oscar Klefbom - och nu Mattias Ekholm. Det har blivit många nya kontraktsskrivningar för de unga svenska backlöftena i NHL det senaste året. Gemensamt för samtliga är att de har tecknat långtidskontrakt på minst sex år med en lönetaksträff mellan 3,75 och 4,25 miljoner dollar. Gemensamt för samtliga är också att det finns risk att kontrakten inom kort kommer att framstå som alldeles för billiga i jämförelse med vad spelarna presterar på isen. I det 80:e avsnittet av NHL-timmen tittar Uffe Bodin och Linus Hugosson närmare på trenden med långtidskontrakten och hur det kan komma sig att just svenska backar "nöjer sig" med pengar som kanske ligger under deras framtida marknadsvärde. Dessutom: * Mikael Wikstrand-tragedin - vad händer nu när den av Ottawa Senators avstängde backen har avslöjat hur det ligger till med sin cancersjuka bror? * Jonatan Lindquist gästar och pratar om Anaheim Ducks jättesvacka och om Nashville ska trejda bort sin lagkapten Shea Weber. * St. Louis Blues plockar in avdankade veteraner på provspel - trots att Magnus Pääjärvi har öppnat starkt i AHL. Vad säger det om Blues syn på svensken? * En närmare titt på de tio rookies som kan bli tillbakaskickade till juniorligorna innan de spelat tio matcher om NHL-klubbarna vill spara ett år på deras kontrakt. * Givetvis tas Veckans lag ut också - nu med en svensk som kan vara på väg att ta revansch efter att ha kritiserats de två senaste säsongerna. Detta och mycket mer i det 80:e avsnittet av NHL-timmen!
Oct 22, 2015
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med avsnitt nummer 79 av podcasten NHL-timmen. I dag med stort fokus på John Tortorellas inträde i Columbus Blue Jackets bås - och en genomgång av spelare som står på gränsen till att komma med i Tre Kronors World Cup-lag. I går kom den ganska väntade nyheten att Columbus Blue Jackets sparkar coachen Todd Richards. Beskedet kommer efter att laget inlett säsongen med sju raka föluster. Nu är det upp till hetlevrade John Tortorella att kliva in och försöka göra ett vinnarlag av Blue Jackets igen. Tortorellas comeback i NHL är givetvis ett av de stora samtalsämnena när NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt. Linus Hugosson och Uffe Bodin diskuterar Blue Jackets möjligheter att kunna ta sig till slutspel med Tortorella i båset, trots den katastrofliknande säsongsinledningen. Dessutom: * Sidney Crosby har spräckt nollan - lossnar det nu? * Är Nicklas Bäckström NHL:s mest underskattade spelare? * Får David Rundblad äntligen chansen nu när Duncan Keith går skadad? * Är det dags för Colorado att sparka Patrick Roy? * Ett besök av Jonatan Lindquist som pratar om Dallas Stars succé och bänkningen av Eddie Läck. * Sedan blir det givetvis en uttagning av Veckans lag, där en svensk doldisback bereds utrymme. Detta och mycket mer i NHL-timmens 79:e avsnitt:
Oct 19, 2015
Det har blivit dags för ett celebert besök i podcasten NHL-timmen. I dag presenterar vi en lång intervju med blivande Hall of Fame-medlemmen Nicklas Lidström, som berättar minnen från sin storslagna karriär i en 90 minuter lång intervju med Linus Hugosson. Nicklas Lidström hade en fantastisk hockeykarriär som bland annat innehöll fyra Stanley Cup-segrar och sju utmärkelser som NHL:s bästa back. När han slutade 2012 var det med ett anseende som en av tidernas bästa backar. Förra året hissades hans tröja i Joe Louis Arena i Detroit, där han spelade 20 säsonger, och om några veckor väljs han officiellt in i Hockey Hall of Fame. I den här intervjun pratar Lidström länge och väl om sin framgångsrika karriär. Hör honom berätta om sitt stoltaste ögonblick på en hockeyrink, om när Dominik Hasek fick ett svavelosande vredesutbrott på en träning, om den blodiga rivaliteten med Peter Forsbergs Colorado Avalanche, om målet som avgjorde OS-finalen 2006, om beslutet att lägga av och mycket mer. Dessutom berättar Lidström om sin roll som rådgivare till blivande förbundskaptenen Rikard Grönborg inför World Cup nästa höst. Vilka backar ser ”Lidas” som givna i det Tre Kronor-laget? Och vilka ser han som favoriter i turneringen? Som pappa till fyra hockeyspelande grabbar vet Lidström hur den svenska ungdomshockeyn fungerar. Här får han tycka till om tidig elitsatsning och om hur unga spelare ska prioritera, både vad gäller skolgång kontra träning samt i vägvalet att åka över till Nordamerika eller stanna i en svensk klubb. Var så goda – här är NHL-timmens specialavsnitt om och med Nicklas Lidström.
Oct 15, 2015
Det 77:e avsnittet av NHL-timmen är här. Den här gången skärskådar Linus Hugosson och Uffe Bodin sex NHL-svenskar som har mycket att bevisa den här säsongen. Podcasten NHL-timmen firar Hedman, Coffey, Bourque, Turgeon... och alla andra stjärnspelare som har haft nummer 77 på ryggen. I det 77:e avsnittet plockar man ut NHL-sex svenskar - en målvakt, två backar och tre forwards - som kliver in i den här säsongen med något att bevisa. Det handlar om sex spelare som antingen har underpresterat eller som sitter på utgående kontrakt som kan göra dem till unrestricted free agents till sommaren. DESSUTOM: * Jonatan Lindquist lämnar rapport från Kalifornien, där Anaheim Ducks och Los Angeles Kings har inlett säsongen svagt medan San José Sharks varit ett av de stora utropstecknen så här långt. Utöver det gör han en grundlig genomgång av Mike Richards-situationen. * En titt på alla framstående rookies som har inlett säsongen starkt. Hur ser det ut i den hajpade duellen mellan Connor McDavid och Jack Eichel? Vilka andra rookies har visat framfötterna? * Vad innebär Robin Lehners skada för Buffalo Sabres? Och vad kan den få för konsekvenser för Linus Ullmark? * Slutligen bjuder vi på säsongens första upplaga av Veckans lag, med gott om svenskar i lineupen. Allt detta och mycket mer i NHL-timmen #77.
Oct 8, 2015
I natt startade NHL-säsongen med fyra matcher. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist firar det med ett nytt avsnitt av NHL-timmen, där man bland annat förklarar varför det inte är särskilt troligt att vi ser Magnus Pääjärvi i SHL den här säsongen. Det är dags för nummer P.K. Subban av NHL-timmen, alltså nummer 76. Linus Hugosson och Uffe Bodin snackar om nattens inledande NHL-matcher och får besök av Jonatan Lindquist, som lämnar en rapport från Kalifornien och pratar mer om Raffi Torres jätteavstängning efter tacklingen på Jakob Silfverberg. Dessutom en stor genomgång av de svenska nykomlingarna i NHL: - Oscar Lindbergs succéstart i Rangers tröja - Tim Erixons udda väg till en plats i Pittsburghs trupp - Hur Viktor Arvidsson skjutit sig in sig i Nashvilles lag - Viktor Svedbergs grymma öde i Chicago - Hur Mattias Janmarks försäsongssuccé gav honom plats i Dallas - Varför Magnus Pääjärvi inte kommer att spela i SHL den här säsongen - trots att han har hamnat i AHL. Uffe och Linus pratar dessutom mer om NHL-ledningens oväntade erkännande av kokainproblemet bland ligans spelare. Det här och väldigt mycket annat i det 76:e avsnittet av NHL-timmen:
Sep 30, 2015
Med precis en vecka kvar till NHL-starten presenterar Linus Hugosson och Uffe Bodin det 75:e avsnittet av NHL-timmen. I dag med stort fokus på Western Conference - men även en titt på vilka svenska nykomlingar som kan vara på väg att slå sig in i NHL. Natten mot torsdag nästa vecka är det dags för NHL-säsongen 2015/16 att se dagens ljus. I förra veckans podcast gick NHL-timmen igenom förutsättningarna för de 16 lagen i Eastern Conference. Nu är det dags för de resterande 14 lagen i Western Conference att få sina fjädrar synade. Bland frågeställningarna: * Hur pass mycket har sommarens alla trejder försvagat Chicago Blackhawks? * Hur många poäng kan Filip Forsberg göra under sin andra NHL-säsong? * Kan Anaheim Ducks leva upp till det tunga favorittrycket de är satta under? * Orkar tvillingarna Sedin lyfta Vancouver Canucks till slutspel igen? * Räcker Dallas Stars superoffensiv till att ta laget till slutspel? * Vad kan Edmonton Oilers, anförda av Connor McDavid, egentligen ställa till med? Utöver denna fylliga genomgång tar Linus och Uffe ett grepp om alla svenska rookies som inte har blivit bortgallrade från NHL-camperna ännu. Vilka har bäst chans att ta plats i ligan? Detta och mycket mer i det 75:e avsnittet av NHL-timmen!
Sep 24, 2015
Med mindre än två veckor kvar till NHL-säsongens start inleder Linus Hugosson oh Uffe Bodin uppladdning med ett rykande färskt avsnitt av podcasten NHL-timmen. I säsongens första riktiga avsnitt går man igenom samtliga lag i Eastern Conference. Efter förra veckans topplista över de 20 främsta svenska spelarna i NHL tar NHL-timmen nu sikte på den stundande säsongen. I höstens första avsnitt går Linus Hugosson och Uffe Bodin igenom samtliga 16 lag i Eastern Conference, deras styrkor och svagheter samt siar om deras framgångar på isen den här säsongen. Några av frågeställningarna: * Hur stort fönster har New York Rangers innan deras chans att vinna Stanley Cup är borta? * Hur stor distraktionen blir det för Tampa Bay om man inte lyckas skriva nytt kontrakt med Steven Stamkos under hösten? * Kommer Toronto Maple Leafs verkligen att satsa på ynglingar som William Nylander, Kasperi Kapanen och Mitchell Marner från start den här säsongen? * Går Boston Bruins mot en ny istid efter den chockerande Dougie Hamiltoin-trejden? Detta och mycket mycket mer i veckans avsnitt av NHL-timmen!
Sep 18, 2015
Efter ett sommaruppehåll är Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tillbaka med ett nytt avsnitt av podcasten NHL-timmen. I dag med en ranking över de 20 bästa NHL-svenskarna. Det drar ihop sig till en ny NHL-säsong. Då är det inte mer än rätt att NHL-timmen gör comeback i podcastetern. I dagens avsnitt passar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist på att - för andra året i rad - ranka de 20 främsta NHL-svenskarna. I podden får även listans etta chansen att reagera på glädjebeskedet att han är Sveriges bästa NHL-spelare just nu. En intervju med denna stjärnspelare finns inbakad i podden. Har ni reaktioner på rankingen nås de tre podcastmakarna enklast via Twitter: - @LinusHugosson - @UffeBodin - @Lindquistik
Aug 10, 2015
Det har blivit dags för en smygpremiär för NHL-timmen. I det första avsnittet för säsongen 2015–16 tar sig Linus Hugosson tillsammans med Uffe Bodin och Jonatan Lindquist an att analysera sommarens stora händelser i NHL:s silly season-cirkus. NHL-timmens 72:a avsnitt är historiskt. För första gången sitter Linus, Uffe och Jonatan tillsammans och spelar in, något som många lyssnare har efterlyst. Tillsammans går NHL-experterna igenom vilka lag som har blivit bättre respektive sämre under sommaren. Potentiella flippar och floppar listas, och i snacket kring vilka spelare som kan få stora genombrott under 2015–16 nämns ett par svenska namn. Några av samtalsämnena är: • Svenskarna som har skrivit kontrakt under sommaren. • Sommarens bästa respektive sämsta kontrakt. • Förfallet i Sedinarnas Vancouver – hur resonerade lagledningen? • Är Magnus Pääjärvi en NHL-spelare? • Vilka nyförvärv floppar? • Kommer ett eventuellt NHL-lag i Las Vegas att lyckas? Var så god – här har du drygt 90 minuters NHL-snack att dämpa längtan efter den nya säsongen med.
Jul 6, 2015
Säsongen 2014/15 är avslutad och både draften och den värsta free agent-cirkusen har klarats av. Därmed är det dags för Uffe Bodin och Linus Hugosson att summera den senaste veckans galna byteshandel i säsongens sista avsnitt av NHL-timmen. I det 71:a avsnittet av NHL-timmen, som nu är uppe i tre miljoner nedladdningar, ger sig Linus och Uffe i kast med att titta närmare på de största trejderna som har genomförts under draften och den gångna veckan innan dess. * Hur många mål kan Phil Kessel göra på Sidney Crosbys eller Jevgenij Malkins vinge efter trejden från Toronto till Pittsburgh? * Var det verkligen nödvändigt för Chicago att offra Brandon Saad och trejda honom till Columbus? * Hur tänkte egentligen Bostons nya general manager Don Sweeney när han skickade backtalangen Dougie Hamilton till Calgary i utbyte för en knippe draftval? * Kan Ryan O'Reilly, Jack Eichel och Robin Lehner förvandla Buffalo till ett slutspelslag redan nu? Dessutom utnämner Linus och Uffe sina fem vinnare och fem förlorare efter alla trejder och värvningar under den senaste veckan. Detta och mycket, mycket mer i säsongsavslutningen av NHL-timmen!
Jun 25, 2015
Natten mot lördag är det dags för NHL-draften i BB&T Center i Sunrise, Florida. NHL-timmen ägnar sin senaste podcast åt att snacka upp evenemanget - och passar dessutom på att titta närmare på de största talangerna i årets kull. Det blir givetvis ett stort fokus på Connor McDavid och Jack Eichel när NHL-timmens draftspecial kommer ut. De båda supertalangerna får sina fjädrar synade samtidigt som Linus Hugosson och Uffe Bodin listar fem andra väldigt spännande talanger att hålla reda på under draften. Dessutom: * Linus och Uffe rankar de fem hetaste svenskarna inför draften. Vilka är de och vad är deras spetskompetens? * Svar på massor av läsarfrågor som har kommit in via Twitter och mejl. * Vad är ett draftval i första respektive andra rundan värt om man ställer dem mot varandra? * I fjol valdes Axel Holmström först i sjunde rundan av Detroit Red Wings. Finns det några svenska spelare som kan bli liknande fynd för några NHL-klubbar i år? Detta och mycket, mycket mer om draften i detta specialavsnitt av NHL-timmen:
Jun 22, 2015
NHL-timmens 69:e avsnitt tillägnas helt och hållet åt isens viktigaste spelare. Vi syftar givetvis på målvakterna. I den här podden bjuder Linus Hugosson och Uffe Bodin på en grundlig analys av de svenska NHL-keeprarnas säsong och deras framtid. Dessutom blir det intervjuer med både Eddie Läck och Henrik Lundqvist. Sverige har fortfarande bara en uttalad förstamålvakt i NHL - Henrik Lundqvist. Det finns dock flera svenska burväktare som står på kö för att bli nästa förstaval mellan stolparna. Det gäller inte minst Vancouver Canucks målvakt Eddie Läck, som har gjort 82 NHL-matcher de två senaste säsongerna. NHL-timmens Uffe Bodin har träffat Läck och pratat om hans oklara situation i Vancouver, hans och mamma Mias eskapader på sociala medier och inte minst vad som krävs för att han ska ta steget fullt ut och vinna en förstaspade i NHL. Detta följs upp med en intervju med Henrik Lundqvist som Linus Hugosson gjorde under säsongen. Där ger New York Rangers-stjärnan sin syn på vad de krävs för att bli förstamålvakt i NHL. Dessutom: * Linus och Uffe pratar igenom Jhonas Enroths säsong och hans möjligheter inför free agent-perioden. * Eddie Läck eller Jacob Markström - vem bör Canucks behålla? * Hur ser framtiden ut för Robin Lehner? Blir han trejdad i sommar? * Är NHL-karriärerna över för Viktor Fasth, Jonas Gustavsson och Anders Lindbäck? * Hur ser framtiden ut för Magnus Hellberg som har blivit överflödig i Nashville? * Vilka andra, icke-svenska målvakter är heta på marknaden? Detta och mycket mer i en podcast FULLSMOCKAD med målvaktssnack!
Jun 18, 2015
NHL-timmens Linus Hugosson och Jonatan Lindquist önskar glad midsommar med ett nytt avsnitt. Den här veckan summeras givetvis Stanley Cup-finalen, och framtiden för de båda finallagen Chicago Blackhawks och Tampa Bay Lightning synas. Chicago blev Stanley Cup-mästare 2015. Var det slutet på eran med Blackhawks som dominanter? NHL-timmen tar upp de utmaningar som väntar mästarlagets lagledning i sommar. Hur ska de få laget att vara slagkraftigt även nästa säsong, nu när de måste göra sig av med flera tongivande spelare? Och hur ser framtiden ut för finalförloraren Tampa Bay? Dessutom tar Hugosson & Lindquist ut ett All Star-lag för hela slutspelet, samt levererar sina tidiga tips för vilka lag som går till Stanley Cup-final 2016. Var så goda – här är NHL-timmens 68:e avsnitt.
Jun 11, 2015
NHL-timmen är tillbaka med sitt 67:e avsnitt. I dag tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på den osannolikt jämna Stanley Cup-finalen mellan Tampa Bay och Chicago. Men de tar även tid på sig att syna Jevgenij Malkins situation i Pittsburgh. För några dagar sedan släppte Sportsnets Elliotte Friedman en bomb till rykte när han påstod sig ha uppgifter på att Jevgenij Malkin har tröttnat på sin situation i Pittsburgh Penguins och vill bort från klubben. Ryktet har på inte sätt bekräftats, utan snarare skjutits ned av agenter och andra personer i och runt Penguins. I NHL-timmen passar Linus Hugosson och Uffe Bodin ändå på att syna ryktet i sömmarna och fantisera en smula kring vad det skulle krävas för typ av paket för att få Penguins att släppa den ryske superstjärnan. Dessutom: * Vad är Carl Söderberg värd på fria marknaden nu när han blir free agent? * Är det dags att få bort slutspelsskäggen? Det vill i alla fall NBC:s Mark Lazarus som tycker att det är hög tid att spelarna ser lite mer propra ut i marknadsföringssyfte. * Vad händer med Arizona Coyotes? Linus och Uffe försöker reda ut de senaste turerna kring NHL:s stora problembarn och deras besvär med staden Glendale. * Har diskussionen kring Pär Mårts beslut att nobba Victor Hedman ifrån OS i Sotji fått orimliga proportioner? Linus och Uffe argumenterar för det. Givetvis blir det också en hel del prat om Stanley Cup-finalen och inte minst då Chicagos oförmåga att prestera bra hockey i serien. Är laget tröttkört? Dessutom diskuteras det huruvida det egentligen är en förlust eller inte att Andrej Vasiljevskij får speltid i skadade Ben Bishops frånvaro. Om Victor Hedman är den främsta kandidaten till Conn Smythe Trophy? Och vad är det som händer med Steven Stamkos just nu? Detta och mycket mer i det 67:e avsnittet av NHL-timmen med hockeysverige.ses chefredaktör Uffe Bodin och Pro Hockeys redaktör Linus Hugosson.
Jun 5, 2015
I det här specialavsnittet av NHL-timmen får ni träffa Arizona Coyotes stjärnback Oliver Ekman-Larsson i en lång intervju. Dessutom väljer redaktionen ut backuppsättningen till Tre Kronors World Cup-trupp nästa höst. Oliver Ekman-Larsson gjorde stor succé i VM, där han blev Tre Kronors poängbästa spelare och fick visa den svenska publiken hur skicklig han var. En bjärt kontrast mot OS 2014, då han inte fick mycket speltid av Pär Mårts. Här förklarar ”OEL” varför. Oliver berättar även om målsuccén i NHL, den skakiga framtiden för klubben – och sin egen framtid som eventuell lagkapten. Dessutom får han svara på frågan vad som är det märkligaste han har signerat. Linus Hugosson och Jonatan Lindquist ramar in intervjun med mycket snack om den svenska backarmadan i NHL, som är talrik och framstående. Två frågor behandlas särskilt: Vem är nästa svenska Norris Trophy-vinnare? Hur ska Tre Kronor-ledningen formera backparen i World Cup 2016? Var så goda – här är NHL-timmen, ”OEL” Edition.
Jun 2, 2015
NHL-timmen är framme vid avsnitt nummer Mario - 66. Det firar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist med att snacka upp den stundande Stanley Cup-finalen. Dessutom bjuds lyssnarna på en rejäl genomgång av vad framtiden har att erbjuda för utslagna New York Rangers och Anaheim Ducks. Det är dagen före natten. Klockan 02.00 släpps pucken i den första Stanley Cup-finalen mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks i Amalie Arena. För att skapa finalstämning bjuder Uffe Bodin, Linus Hugosson och Jonatan Lindquist på en podcast fullmatad med finalfokus. Dessutom: * Tävling! Linus lottar ut kepsar från Oliver Ekman Larssons alldeles eget märke, OEL. * Vem ligger bäst till för att vinna Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare? * Vad ska New York Rangers göra med laget efter förlusten mot Tampa? Vad händer med Martin St-Louis och kan Carl Hagelin erbjudas en löneökning efter ett ganska mediokert slutspel? * Är Anaheim Ducks på väg mot en storhetstid trots förlusten mot Chicago? Kommer alla slutspelsmisslyckanden att fortsätta att hemsöka Bruce Boudreau? Vad blir Jakob Silfverbergs nya lön efter sin slutspelssuccé? Bro- eller långtidskontrakt? * Coachcirkusen: John Hynes till New Jersey, Dan Bylsma i Buffalo och Peter DeBoer till San José. Är det lösningar som håller? Allt detta och mycket mycket mer i det 66:e avsnittet av NHL-timmen!
1 2 Next »