Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: October, 2014
Oct 30, 2014
Flipp eller flopp? Det är frågan som Linus Hugosson och Uffe Bodin ställer sig i det 37:e avsnittet av NHL-timmen. Tre veckor in på säsongen utser duon de lag och de spelare som har varit de största positiva och negativa överraskningarna så här långt. NHL-säsongen är på väg in i ett skede när man kan skönja vissa tecken och strukturer. Därför har Linus Hugosson och Uffe Bodin avdelat en portion av dagens avsnitt av NHL-timmen med att plocka ut och dissekera några av de lag och spelare som har presterat över respektive under förväntan. En hel del svenskt innehåll utlovas - både på ris- och rossidan. I övrigt erbjuds lyssnarna bland annat: * Ännu mer boksnack. Efter förra veckans bokspecial går Linus och Uffe vidare och tar upp ännu fler boktips från hockeyvärlden. * Efter nattens fantomutvisning på Detroits Luke Glendening blir det ännu mer diskussion om domare och regelverk. Är det dags för NHL att införa en coach's challenge? * John Moore fick fem matchers avstängning för tacklingen på Erik Haula. Fegade NHL ur när de delade ut straffet? * Coumbus Blue Jackets bisarra skadeläge avhandlas - 32 av de 59 miljoner dollar som laget har under lönetaket befinner sig på skadelistan. * Semjon Varlamovs tidigare flickvän har dragit Coloradomålvakten inför civil domstol. Hennes beskrivningar av den fysiska och psykiska terror som hon påstår sig ha blivit utsatt för är skrämmande. Dessutom tar Linus och Uffe i vanlig ordning ut Veckans lag. Återigen med ett svenskt bidrag.
Oct 23, 2014
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med ett nytt avsnitt av podcasten NHL-timmen. I dagens episod snöar man bland annat in sig på NHL-böcker och bjuder på åtskilliga lästips till sina lyssnare. NHL-säsongen är inne på sin tredje vecka och några skrällag har utkristalliserat sig samtidigt som några andra går under förväntan. I det senaste avsnittet av NHL-timmen tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin på Nashville Predators och Colorado Avalanche, två klubbar med vitt skilda inledningar på säsongen. Kan Nashville gå ända till slutspel och gör man det i så fall på ett underpresterande Colorados bekostnad? Dessutom: * Linus och Uffe snöar in på hockeylitteratur och bjuder på flera tunga lästips. * Slava Vojnov-soppan – vad får den för konsekvenser för Los Angeles Kings? * Gav NHL-timmen Victor Hedman en ”kiss of death” genom att utse honom till en tänkbar Norris Trophy-kandidat förra veckan? *Har NHL-domarnas bedömning av målvaktsinterference blivit för petig? * Är det dags att för Carolina Hurricanes att trejda några av sina äldre stjärnor och börja om från början? Och så naturligtvis den stora frågan: vilka spelare kommer med i veckans lag?
Oct 16, 2014
NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt och den här gången är det ni lyssnare som har varit med och bestämt innehållet. Det är nämligen era frågor som ligger till grund för flera av samtalsämnena. Framför allt då Victor Hedman och hans succéstart på säsongen. Är det här året när Hedman på allvar blir en utmanare till Norris Trophy? NHL-säsongen är en vecka gammal och NHL-timmen är därför fullspäckad med snackisar från inledningen av säsongen. Ett av de hetaste samtalsämnena den senaste veckan har varit Victor Hedmans heta start på säsongen. Linus Hugosson och Uffe Bodin diskuterar därför hans chanser att vinna Norris Trophy som ligans främsta back. Andra heta snackisar i veckans avsnitt: * Alla svenska rookies som värmer oss med sitt fina spel. * Jonas Brodins nya kontrakt. * Adam Larssons mardrömssits i New Jersey. * Florida Panthers förfall. * Och dessutom tar man för första gången ut sin egen upplaga av Veckans NHL-lag. Detta och mycket, mycket mer i det 35:e avsnittet av NHL-timmen.
Oct 8, 2014
Nu är det äntligen dags! I natt släpps pucken för den 98:e NHL-säsongen i ordningen. Därför har Linus Hugosson och Uffe Bodin gjort en specialupplaga av podcasten NHL-timmen där de går igenom alla divisioner och utser de tre bästa lagen i respektive grupp. Varje division utforskas utifrån tre relevanta frågeställningar. Till exempel ställer sig Linus och Uffe frågan om Tampa Bay Lightning är på riktigt efter sommarens värvningskarusell, om New York Rangers står inför ett bakslag och om San José Sharks kan vädra ut den unkna lukten ur omklädningsrummet efter fjolårssäsongens misslyckande och den efterföljande kritikstormen mot de ledande spelarna. Dessutom undrar man om Detroit Red Wings slutspelssvit är på väg att nå sitt slut, om Brad Richards är lösningen för Chicago Blackhawks och om New York Islanders ska rankas som ett potentiellt slutspelslag efter backvärvningarna av Nick Leddy och Johnny Boychuk. I övrigt: En analys av Ryan Johansens nya kontrakt med Columbus, en titt på rookiesvenskarna som slagit sig in i NHL och en utvärdering av P.K. Subbans psykologiska krigsföring på isen med hjälp av – fjärtar.
Oct 2, 2014
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med säsongens tredje avsnitt av NHL-timmen. Så här en vecka innan NHL-starten utser duon sina egna favoriter till att vinna priser på NHL Awards efter säsongen. Att döma av deras tips blir det få svenska vinnare även den här säsongen. I somras var inte en enda svensk nominerad till några priser vid NHL Awards i Las Vegas. När Linus Hugosson och Uffe Bodin tippar sina vinnare inför den stundande säsongen är det också dåligt med svenskar på deras listor. Det är egentligen bara Hugosson som när hopp om att det ska bli blågula framgångar vid prisceremonin i slutet av säsongen. Nu är inte NHL Awards det enda Linus och Uffe har att avverka i den här veckans podcast. De pratar även om alla unga svenskar som glädjande nog har överlevt gallring efter gallring under de pågående träningslägren. Inte minst Victor Rask i Carolina Hurricanes och Alexander Wennberg i Columbus Blue Jackets. Det blir också en diskussion om Jhonas Enroths möjligheter att vinna förstaspaden i Buffalo Sabres och en liten återblick på den stora ranking över de 20 bästa svenskarna i NHL som gjordes för två veckor sedan. Allt det och mycket mer i nya avsnittet av NHL-timmen.
1