Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: June, 2014
Jun 23, 2014
I helgen är det dags för den årliga NHL-draften. I dagens Pro Hockey Talk tar Linus Hugosson och Uffe Bodin ett brett grepp kring det stora evenemanget i Philadelphia och tar sig en titt på de topptippade talangerna samt de främsta svenska spelarna. Dessutom blir det en tillbakablick på den bästa och sämsta draften i modern tid och även en diskussion kring de största flipparna och flopparna som vi har sett bli draftade till NHL-klubbar. Här finns det flera svenskar att ta en närmare titt på. Utöver detta passar Linus och Uffe på att gå igenom flera av de hetaste samtalsämnena i ligan just nu: • Brad Richards, Ville Leino och David Booth köptes ut ur sina kontrakt. Däremot valde mästarna Los Angeles Kings att behålla underpresterande Mike Richards. Vad händer i Kings nu? Kommer Richards att trejdas? Om han stannar, hur påverkar det klubbens lönetakssituation. • Har Ulf Samuelsson gått miste om möjligheten att bli head coach i NHL? • Jason Spezza och Ryan Kesler har uttryckt en vilja att bli trejdade till några specifika NHL-klubbar. Kan de få den vilja igenom? • Anders Lindbäck ser inte ut att bli kvar i Tampa Bay Lightning. Är hans dagar i NHL räknade? Det här och en hel del annat i Pro Hockey Talk nummer 28!
Jun 17, 2014
Stanley Cup är utdelad och medan Los Angeles Kings fortsätter sin blöta fest i Kalifornien passar Pro Hockey Talk på att rikta uppmärksamheten mot Silly Season. I denna långa podcast går Linus Hugosson och Uffe Bodin in på vilka spelare som riskerar att bli utköpta och vilka klubbar som står inför svåra lönetaksbeslut inför sommaren. Pro Hockey Talk är framme vid säsongen 27:e och nästa sista podcast. Linus Hugosson och Uffe Bodin gör naturligtvis en tillbakablick på Stanley Cup-finalen 2014 och Los Angeles Kings väg tillbaka till tronen. Men dagens podcast riktar framför allt in sig på Silly Season-snackisarna. • Vilka NHL-spelare blir utköpta ur sina kontrakt? Utköpsperioden startade under måndagen och pågår till och med månadsskiftet. Hugosson och Bodin tar upp de hetaste kandidaterna till att få röra på sig. • Och hur blir det egentligen med New York Rangers? Var det här deras peak eller finns det mer att hämta i laget? Vad händer med alla lagets free agents? Strålman, Boyle, Moore, Pouliot, Zuccarello och Brassard är några av spelarna som ska ha nya kontrakt. • I nyhetsvepet konstateras det att Jason Spezza inte bara vill lämna Ottawa – han vill lämna Kanada. Dessutom dementerar Bostons general manager Peter Chiarelli ryktet om att Brad Marchand skulle vara på väg bort. • Hugosson och Bodin tittar närmare på fem klubbar med tuffa beslut. Hur ska Colorado exempelvis lösa den känsliga situationen med Ryan O’Reilly? Och kommer Anaheim Ducks att offra någon eller några av sina svenska talanger för att kunna värva en ny andracenter, exempelvis Ryan Kesler från Vancouver? • Dessutom plockar Hugosson och Bodin gemensamt ut sitt All-Star Team för säsongen 2013/14 – då är även OS och Stanley Cup-slutspel inräknat. Detta och mycket, mycket mer i Pro Hockey Talk nummer 27!
Jun 13, 2014
Vi kan vara en match från hockeysäsongens slut. I natt kan Los Angeles Kings döda finalserien via en seger mot New York Rangers hemma i Staples Center. I purfärska Pro Hockey Talk summerar Linus Hugosson och Uffe Bodin sina intryck från finalserien, men ger sig även i kast med flera aktuella ämnen… Fredagen den 13:e till ära pratar firma Hugosson och Bodin lämpligt nog om vidskepliga hockeyspelare. Bland annat om den frustrerade spelaren som försökte spola ned klubban i toaletten och målvakten som pratade med sina stolpar. Dessutom: • Jason Spezza begär att bli bortbytt av Ottawa Senators – vad är det egentligen som händer i den kanadensiska huvudstaden? • Det är bara ett år sedan han blev utköpt ur kontraktet med Tampa Bay Lightning. Nu kan Vincent Lecavalier vara på väg bort från Philadelphia Flyers. Kan det ha någonting med värvningen av Pierre-Édouard Bellemare att göra? • Varför lyckas svenska talanger så dåligt i New Jersey Devils? Linus och Uffe diskuterar Adam Larssons och Jacob Josefsons situationer i klubben och kommer även in på Tim Erixons tråkiga sits i Columbus Blue Jackets. • Är Brad Richards på väg att ta slut? PHT diskuterar den tidigare stjärnans förfall i finalserien. Kommer Rangers att köpa ut honom ur jättekontraktet när säsongen är förbi? • Anton Strålman bara växer. Hyllas av dem som sysslar med avancerade statistik för sin effektivitet. Hur påverkar det hans marknadsvärde inför sommarens kontraktsförhandlingar. • Sist men inte minst: en ny Conn Smythe Trophy Watch. Detta och mycket, mycket mer i en tungt laddad podcast!
Jun 4, 2014
NHL-podden Pro Hockey Talk är framme vid sitt 25:e avsnitt den här säsongen. Det firar Linus Hugosson och Uffe Bodin med att ge lyssnarna allt inför den stundande Stanley Cup-finalen. En rejäl genomgång av de bägge finalisterna Los Angeles Kings och New York Rangers utlovas. Det vilar en air av förväntan över veckans Pro Hockey Talk. I natt spelas den första Stanley Cup-finalen mellan Los Angeles Kings och New York Rangers i Staples Center. Dagen till ära bjuder Linus Hugosson och Uffe Bodin på en fyllig genomgång av finalister – lagdel för lagdel. Linus och Uffe passar även på att delge sina tips inför finalen och passande nog skiljer de sig åt. Det står nämligen 10-10 i den prestigefyllda tipskampen de båda NHL-nördarna emellan. Dessutom försöker programledarna att finna Henrik Lundqvists plats i den svenska hockeyhistorien. Börjar han nå samma nivå som Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin och de andra superstjärnorna? Annat kort och gott i Pro Hockey Talk #25: • Det snackas NHL Draft Combine där William Nylander imponerade samtidigt som en annan av de hetaste spelarna inför draften misslyckades kapitalt i en av styrketesterna. • Vancouver Canucks har plockat bort en av sina svenska spelare från trejdmarknaden. Är det ett bra beslut? • Chicago Blackhawks har en tuff utmaning framför sig. De måste skriva dyra långtidskontrakt med Patrick Kane och Jonathan Toews. Kommer de att få plats med alla stjärnor under lönetaket under de närmaste säsongerna? • Det är dags att bli nostalgisk igen. Den här gången tar Linus och Uffe upp sina bästa Stanley Cup-minnen. • Slutligen, en ranking av de fem främsta Conn Smythe Trophy-kandidaterna. Var hamnar Kung Henrik? Detta och mycket mer i en fullspäckad podcast med stort Stanley Cup-fokus!
1