Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2014
May 29, 2014
Han var SHL:s bäste spelare i både grundserien och slutspelet och vann dessutom Tre Kronors interna poängliga under VM. I går blev det klart att Joakim Lindström spelar NHL-hockey med St. Louis Blues nästa säsong. I podcasten Pro Hockey Talk tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på Skellefteåstjärnans chanser att slå igenom i NHL nästa säsong. Pro Hockey Talk är framme vid säsongens 24:e avsnitt och det håller verkligen på att dra ihop sig i Stanley Cup-slutspelet. I dagens podcast går Linus Hugosson och Uffe Bodin naturligtvis loss på de pågående konferensfinalerna mellan Chicago och Los Angeles samt Montréal och New York Rangers. Dessutom: * Kommentatorsspecial: i efterdyningarna av hockey-VM utser Linus och Uffe NHL:s två mest hemmablinda kommentatorer. Fasligt underhållande ljudklipp utlovas! * Linus kallar den femte konferensfinalen mellan Chicago och Los Angeles för årets match. Det leder till en diskussion om de mest underhållande Stanley Cup-matcherna i modern tid. * Hur ska SHL- och VM-stjärnan Joakim Lindström klara sig i St. Louis Blues nästa säsong? Linus och Uffe diskuterar hans möjligheter och konkurrenter. * Barry Trotz tar över Washington Capitals. Kommer han att få fason på lagets defensiv? Och hur kommer hans relation med Aleksandr Ovetjkin att arta sig? *Efter att Chicagomålvakten Corey Crawford blivit polisanmäld av en Los Angeles Kings-supporter drar sig Linus och Uffe till minnes andra märkliga NHL-incidenter där fans har hamnat i luven på spelare. Detta och mycket annat NHL-godis finner ni här.
May 23, 2014
Experterna Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med ett nytt avsnitt av podden Pro Hockey Talk, där världens bästa hockeyliga NHL är i fokus. Här är veckans innehåll. Det 23:e avsnittet av Pro Hockey Talk fokuserar givetvis på det pågående Stanley Cup-slutspelet, men det ges även utrymme åt VM, där Tre Kronor ska möta Ryssland i semifinal, och åt de senaste trejdryktena. NHL:s silly season rycker allt närmare. Här är några av frågorna som Bodin och Hugosson diskuterade. Kan Montreal slå ut Henkes Rangers – trots att de saknar sin förstakeeper Carey Price? Vad betyder Chicagos kollaps i slutet av ”Game 2” för fortsättningen av serien mot Los Angeles? Hade Justin Abdelkader stängts av om han tacklat likadant i NHL som han gjorde i VM? Har Sverige någon chans mot Ryssland i VM:s semifinal? Kommer Vancouver Canucks, som har ett svenskt målvaktspar, att jaga stjärnkeepern Ryan Miller? Dessutom: MVP-kollen, lag för lag. Detta och mycket mer får ni i veckans 70 minuter långa avsnitt av Pro Hockey Talk.
May 16, 2014
NHL-podcasten Pro Hockey Talk är tillbaka med säsongens 22:a avsnitt. Chefredaktörskollegorna Uffe Bodin och Linus Hugosson tar upp de hetaste snackisarna från Stanley Cup-slutspelet och klämmer även in lite VM under dessa 65 minuter. Veckans #phtalk spretar åt många håll och kanter. Bodin & Hugosson kollar givetvis igenom de kommande Conference-finalerna i Stanley Cup-slutspelet och ber på sina bara knän om ursäkt för det ivriga kappvändandet i tidigare avsnitt… Vem vinner målvaktsmatchen Carey Price mot Henrik Lundqvist? Kan Chicago Blackhawks nå ny final, trots att de inte har nått samma nivå som i fjol? Och vem är skandalspelaren som ”pissat på hela sporten”? Dessutom: snack om VM, där det omaka (?) paret Ovechkin/Malkin nu ska fixa guld åt Ryssland. Hur Christer Pettersson kommer in i bilden får ni ta reda på genom att lyssna. Här är 65 minuter hockeysnack! Vi ber om ursäkt för det tekniska fel som ibland innebär att Bodin & Hugosson talar i mun på varandra.
May 9, 2014
I säsongens 21:a avsnitt av NHL-podden ”Pro Hockey Talk” hann Uffe Bodin och Linus Hugosson prata igenom en hel del heta ämnen. Det pågående slutspelet, svenskarna som skrivit NHL-kontrakt, tränarna som fått kicken. Podden inleds med diskussion kring den senaste tidens många förändringar i olika NHL-klubbars lagledningar. Bodin och Hugosson undrar: Har Ulf Samuelsson chans att bli huvudtränare i Carolina? Hur tänkte Nashville som anställde Peter Laviolette? Varför får Randy Carlyle förnyat förtroende i Toronto? Och vad behöver Ron Hextall hitta på för att göra Philadelphia Flyers till ett topplag? Bodin går igenom de svenska talanger som skrivit NHL-kontrakt på senare tid. Har Oscar Dansk potential att bli NHL-målvakt? Och så klart går herrarna igenom de pågående playoffserierna i Stanley Cup-slutspelet. Hur kunde de tippa att Rangers skulle slå ut Pittsburgh? Kritiken mot försvunne storstjärnan Rick Nash är inte nådig. Podden avslutas med en ranking av 2000-talets bästa Stanley Cup-mästare. Vilket är det klassiska lag som Bodin och Hugosson hyllar som det bästa sedan millennieskiftet? Var så goda – här är 75 minuters hockeysnack.
May 2, 2014
I veckans avsnitt av Pro Hockey Talk dissikerar Linus Hugosson och Uffe Bodin matchserierna i andra Stanley Cup-rundan: Boston-Montreal Pittsburgh-Rangers Chicago-Minnesota Anaheim-Los Angeles Dessutom korar de varje lags MVP så här långt, brister ut i hyllningssång till Jaromir Jagrs ära och analyserar John Tortorellas avsked från Vancouver.
1