Info

NHL-timmen

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga. www.nhltimmen.se
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
NHL-timmen
2021
July
June
May
April
March
February
January


2020
December
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2014
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February
January


2013
December


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2014
Dec 31, 2014
NHL-timmens 45:e avsnitt är här. I dag med stort fokus på JVM eftersom Uffe Bodin befinner sig i Toronto och täcker turneringen för hockeysverige.se. Han och Linus Hugosson tar ett brett grepp om turneringen, dess vinnare och förlorare, samtidigt som man hinner avverka några av de hetaste NHL-snackisarna. JVM:s gruppspel är snart framme vid målgången. Under kvällen och natten avgörs vilka lag som möts möts i kvartsfinalerna. Klart är redan att Sverige har säkrat slutsegern i grupp B medan Kanada och USA gör upp om toppseeden i grupp A. I det 45:e avsnittet av NHL-timmen guidar Linus Hugosson och Uffe Bodin er genom JVM så här långt. Vilka spelare har stuckit ut och vilka lag har varit de stora besvikelserna? Dessutom. * Kaoset i New Jersey - Linus och Uffe tittar närmare på Devils efter avskedandet av coachen Peter DeBoer. * Magnus Pääjärvi och Dany Heatley på waivers - vad kommer att hända härnäst? * Vilka svenska AHL/NHL-spelare kan vara på väg hem till Sverige/Europa? * Och så veckans lag förstås - där en av spelarna kommer med efter lyssnarkritik.
Dec 23, 2014
Det är tre dagar kvar innan JVM startar. Då passar Linus Hugosson och Uffe Bodin på att ta ett riktigt brett grepp om årets turnering i Toronto och Montréal. Dagens avsnitt av NHL-timmen tillägnas nästan uteslutande åt att ge er alla snackisarna inför annandagens första nedsläpp. I vanliga fall är det fullt fokus på NHL i NHL-timmen, men den här tiden på året brukar Linus och Uffe frångå traditionerna för att i stället rikta strålkastarljuset på årets JVM-turnering i Toronto och Montréal. Hur kommer det att gå för Juniorkronorna? Vilka nationer kommer att göra upp om medaljerna? Vilka spelare är värda att hålla ett extra öga på? Och vem vinner duellen mellan Jack Eichel och Connor McDavid? Det är några av diskussionspunkterna kring turneringen. Dessutom: * Road to the Winter Classic har kört i gång i ny regi - Linus och Uffe ger sin syn på årets upplaga av serien. * Philadelphia Flyers målvakt Rob Zepp gjorde härom natten NHL-debut vid 33 års ålder - vad är hans story? * Med anledning av Dennis Widemans dråpliga självmål härom natten - vilka är de mest minnesvärda självmålen i NHL-historien? * Och så Veckans lag förstås - nu med flera formstarka Los Angeles Kings-stjärnor.
Dec 16, 2014
Vilka av sommarens stora värvningar i NHL har överträffat förväntningarna? Och vilka har underpresterat? I avsnitt nummer 43 av podcasten NHL-timmen ger sig Linus Hugosson och Uffe Bodin i kast med att presentera en topplista för såväl flippar som floppar. Och givetvis med svensk representation. Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med en rykande färsk podcast med det senaste från NHL. Dagens feature är två topp tre-rankingar där duon listar de tre bästa och de tre sämsta free agent-värvningarna från sommaren. Detta baserat på hur spelarna har levererat utifrån lön och förväntningarna. Dessutom: * Nya Road to the Winter Classic har premiär i veckan. Vilka förväntningar ska vi ha på serien i år? * En djupdykning i Edmonton Oilers problem. Coachen Dallas Eakins har fått sparken, men hjälper verkligen det? * Trejdrykten kring Taylor Hall. Vad ska Oilers begära i utbyte om man släpper stjärnan? * Tim Erixon trejdad till Chicago. Vad betyder det för honom - och för kompisen David Rundblad? * Givetvis tar vi även ut Veckans lag också. Den här gången med en lite annorlunda lösning på målvaktssidan. Allt detta och mer därtill i det 43:e avsnittet av NHL-timmen.
Dec 9, 2014
NHL-timmen är tillbaka efter ett litet uppehåll. I det 42:a avsnittet av podcasten går Linus Hugosson och Uffe Bodin loss och djupanalyserar tio lag i ligan. Vilka har överpresterat så här långt och vilka har underpresterat? En tredjedel av årets NHL-säsong har spelats och det är hög tid att syna prestationerna i sömmarna. I det purfärska avsnittet av NHL-timmen har Linus Hugosson och Uffe Bodin tagit lite hjälp av den avancerade statistiken för att försöka avgöra vilka lag som har över- respektive underpresterat. De är inte överens med alla lag, men när det gäller flopplaget Philadelphia Flyers är domen skoningslös... Dessutom... * Linus delar med sig av historier från sin senaste NHL-resa till New York. * Uffe analyserar den svenska JVM-truppen. * En NHL-expansion kommer allt närmare - hur kommer det att funka med ett lag i Las Vegas? * Veckans lag med lika delar talang, lika delar stjärnstatus. Detta och mycket annat i det senaste avsnittet av NHL-timmen - den här gången extra långt!
Nov 26, 2014
Podcasten NHL-timmen är tillbaka och i det 41:a avsnittet blir det givetvis en hel del fokus på Modos värvning av den tidigare NHL-slagskämpen Donald Brashear. Både Linus Hugosson och Uffe Bodin ifrågasätter Peter Forsbergs beslut att plocka in en 42-årig slagskämpe till SHL. - Foppas sätter sitt rykte på spel, säger Linus Hugosson. Det är svårt att undvika att Modos värvning av Donald Brashear är den stora snackisen i Sverige just nu. Även i NHL-timmen tar Linus Hugosson och Uffe Bodin upp slagskämpens ankomst till Sverige och SHL. Och båda ifrågasätter det vettiga i att plocka in en spelare vars främsta egenskaper är att använda knytnävarna till en liga där det är nolltolerans mot slagsmål, som till och med leder till avstängning. Eftersom Linus är på väg till USA för en spännande NHL-resa blir det en lite kortare podcast i dag, men duon hinner ändå bränna av ett par intressanta och högaktuella ämnen: * En vinnare i "Peter Forsberg-tävlingen" är korad - vem är det som vinner Ronnie Rönnkvists bok Old School Hockey 2? * New York Islanders heta start - är de på riktigt eller har laget bara sprattlat till temporärt? * Daniel Alfredsson närmar sig slutet - hur ska man betygsätta hans karriär? * Milan Lucic gick på pumpen mot Dalton Prout - ska man jubla eller sörja? * Och sist men inte minst Veckans NHL-lag - med ett helsvenskt backpar.
Nov 20, 2014
NHL-timmen är tillbaka för 40:e gången i ordningen. I veckans avsnitt tas som vanligt de hetaste nyhetssnackisarna från världens bästa hockeyliga upp, och dessutom rankas tidernas bästa svenska NHL-rookies. Filip Forsberg är en tidig storfavorit att vinna årets Calder Trophy, priset som går till NHL:s bästa nykomling. Det fick NHL-timmen att gräva djupt i historieböckerna och plocka fram de fem bästa svenska debutsäsongerna i världens bästa hockeyliga. Foppa, Sudden, Lidas, Alfie, Henke med flera – vem stod egentligen för den mest imponerande debuten i NHL? Men det är inte Linus och Uffe som sköter snacket den här veckan, utan i Uffe Bodins frånvaro rycker hockeysverige.se:s NHL-korre Jonatan Lindquist in som vikarie. Lindquist, verksam i soliga Kalifornien, bjuder på sköna inblickar i sin vardag som NHL-reporter på Anaheim Ducks och Los Angeles Kings matcher. Dessutom: – All Star-lag i World Cup, är det en idé som lyfter eller förstör? – John Klingbergs succéstart i Dallas lyfts. – Innovativa övertidsidéer nöts och blöts. – Till minne av Pekka Rinnes blunder tar Linus och Jonatan upp sina skrattfavoriter från NHL. Var så goda – här är 80 minuters skönt NHL-snack!
Nov 13, 2014

Det är dags att hylla en av våra allra största. I det färska avsnittet av NHL-timmen ägnar Linus Hugosson och Uffe Bodin sig åt att minnas de största stunderna i Peter Forsbergs sagolika karriär inför måndagens stora Hall of Fame-ceremoni. Det är Peter Forsberg-tajm i NHL-timmen. Lagom till den svenska legendarens inträde i Hockey Hall of Fame i Toronto har Linus Hugosson och Uffe Bodin passat på att summera #21:s karriär på sitt eget vis. Nämligen genom att ranka de fem största stunderna i hans mäktiga karriär. Därmed är en stor, fet nostalgivarning utfärdad. Utöver en hel del Foppa-snack utlovas det även en tävling och några riktigt heta snackisar: * Jakob Silfverberg eller Justin Williams - vem är bäst? * Filmningsutvisningarna i NHL - bra eller anus? * NHL flirtar med Las Vegas - skulle det funka med ett lag i "Sin City" * Är Nathan Hortons NHL-karriär över vid 29 års ålder? * Vem vann mest på Ryan Kesler-trejden - Vancouver eller Anaheim? Och självklart också Veckans NHL-lag med svenskt inslag, som sig bör.

Nov 6, 2014
PODCAST: De är NHL:s hetaste radarpar NHL-timmen är tillbaka för 38:e gången sedan sin födsel. I dag tar Linus Hugosson och Uffe Bodin ett brett grepp om ligans radarpar. Vilka spelare är det som är som skapta för varandra i NHL i dag? Vi har sett en hel del häftiga radarpar i NHL genom åren. Wayne Gretzky och Jari Kurri, Brett Hull och Adam Oates, Eric Lindros och John LeClair. Men vilka i dagens NHL är det som spelar allra bäst tillsammans? I dagens avsnitt av NHL-timmen rankar Linus Hugosson och Uffe Bodin gemensamt de fem bästa radarparen i ligan. Dessutom: * Vladimir Tarasenkos fantastiska mål mot New York Rangers. Är han på väg mot sitt stora genombrott? * Marc-André Fleurys nya kontrakt - flipp eller flopp? * Vilka juniorspelare blir kvar i NHL? Stor genomgång... * Och givetvis Veckans lag - återigen med ett svenskt bidrag. Detta och en hel del annat här...
Oct 30, 2014
Flipp eller flopp? Det är frågan som Linus Hugosson och Uffe Bodin ställer sig i det 37:e avsnittet av NHL-timmen. Tre veckor in på säsongen utser duon de lag och de spelare som har varit de största positiva och negativa överraskningarna så här långt. NHL-säsongen är på väg in i ett skede när man kan skönja vissa tecken och strukturer. Därför har Linus Hugosson och Uffe Bodin avdelat en portion av dagens avsnitt av NHL-timmen med att plocka ut och dissekera några av de lag och spelare som har presterat över respektive under förväntan. En hel del svenskt innehåll utlovas - både på ris- och rossidan. I övrigt erbjuds lyssnarna bland annat: * Ännu mer boksnack. Efter förra veckans bokspecial går Linus och Uffe vidare och tar upp ännu fler boktips från hockeyvärlden. * Efter nattens fantomutvisning på Detroits Luke Glendening blir det ännu mer diskussion om domare och regelverk. Är det dags för NHL att införa en coach's challenge? * John Moore fick fem matchers avstängning för tacklingen på Erik Haula. Fegade NHL ur när de delade ut straffet? * Coumbus Blue Jackets bisarra skadeläge avhandlas - 32 av de 59 miljoner dollar som laget har under lönetaket befinner sig på skadelistan. * Semjon Varlamovs tidigare flickvän har dragit Coloradomålvakten inför civil domstol. Hennes beskrivningar av den fysiska och psykiska terror som hon påstår sig ha blivit utsatt för är skrämmande. Dessutom tar Linus och Uffe i vanlig ordning ut Veckans lag. Återigen med ett svenskt bidrag.
Oct 23, 2014
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med ett nytt avsnitt av podcasten NHL-timmen. I dagens episod snöar man bland annat in sig på NHL-böcker och bjuder på åtskilliga lästips till sina lyssnare. NHL-säsongen är inne på sin tredje vecka och några skrällag har utkristalliserat sig samtidigt som några andra går under förväntan. I det senaste avsnittet av NHL-timmen tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin på Nashville Predators och Colorado Avalanche, två klubbar med vitt skilda inledningar på säsongen. Kan Nashville gå ända till slutspel och gör man det i så fall på ett underpresterande Colorados bekostnad? Dessutom: * Linus och Uffe snöar in på hockeylitteratur och bjuder på flera tunga lästips. * Slava Vojnov-soppan – vad får den för konsekvenser för Los Angeles Kings? * Gav NHL-timmen Victor Hedman en ”kiss of death” genom att utse honom till en tänkbar Norris Trophy-kandidat förra veckan? *Har NHL-domarnas bedömning av målvaktsinterference blivit för petig? * Är det dags att för Carolina Hurricanes att trejda några av sina äldre stjärnor och börja om från början? Och så naturligtvis den stora frågan: vilka spelare kommer med i veckans lag?
Oct 16, 2014
NHL-timmen är tillbaka med ett nytt avsnitt och den här gången är det ni lyssnare som har varit med och bestämt innehållet. Det är nämligen era frågor som ligger till grund för flera av samtalsämnena. Framför allt då Victor Hedman och hans succéstart på säsongen. Är det här året när Hedman på allvar blir en utmanare till Norris Trophy? NHL-säsongen är en vecka gammal och NHL-timmen är därför fullspäckad med snackisar från inledningen av säsongen. Ett av de hetaste samtalsämnena den senaste veckan har varit Victor Hedmans heta start på säsongen. Linus Hugosson och Uffe Bodin diskuterar därför hans chanser att vinna Norris Trophy som ligans främsta back. Andra heta snackisar i veckans avsnitt: * Alla svenska rookies som värmer oss med sitt fina spel. * Jonas Brodins nya kontrakt. * Adam Larssons mardrömssits i New Jersey. * Florida Panthers förfall. * Och dessutom tar man för första gången ut sin egen upplaga av Veckans NHL-lag. Detta och mycket, mycket mer i det 35:e avsnittet av NHL-timmen.
Oct 8, 2014
Nu är det äntligen dags! I natt släpps pucken för den 98:e NHL-säsongen i ordningen. Därför har Linus Hugosson och Uffe Bodin gjort en specialupplaga av podcasten NHL-timmen där de går igenom alla divisioner och utser de tre bästa lagen i respektive grupp. Varje division utforskas utifrån tre relevanta frågeställningar. Till exempel ställer sig Linus och Uffe frågan om Tampa Bay Lightning är på riktigt efter sommarens värvningskarusell, om New York Rangers står inför ett bakslag och om San José Sharks kan vädra ut den unkna lukten ur omklädningsrummet efter fjolårssäsongens misslyckande och den efterföljande kritikstormen mot de ledande spelarna. Dessutom undrar man om Detroit Red Wings slutspelssvit är på väg att nå sitt slut, om Brad Richards är lösningen för Chicago Blackhawks och om New York Islanders ska rankas som ett potentiellt slutspelslag efter backvärvningarna av Nick Leddy och Johnny Boychuk. I övrigt: En analys av Ryan Johansens nya kontrakt med Columbus, en titt på rookiesvenskarna som slagit sig in i NHL och en utvärdering av P.K. Subbans psykologiska krigsföring på isen med hjälp av – fjärtar.
Oct 2, 2014
Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med säsongens tredje avsnitt av NHL-timmen. Så här en vecka innan NHL-starten utser duon sina egna favoriter till att vinna priser på NHL Awards efter säsongen. Att döma av deras tips blir det få svenska vinnare även den här säsongen. I somras var inte en enda svensk nominerad till några priser vid NHL Awards i Las Vegas. När Linus Hugosson och Uffe Bodin tippar sina vinnare inför den stundande säsongen är det också dåligt med svenskar på deras listor. Det är egentligen bara Hugosson som när hopp om att det ska bli blågula framgångar vid prisceremonin i slutet av säsongen. Nu är inte NHL Awards det enda Linus och Uffe har att avverka i den här veckans podcast. De pratar även om alla unga svenskar som glädjande nog har överlevt gallring efter gallring under de pågående träningslägren. Inte minst Victor Rask i Carolina Hurricanes och Alexander Wennberg i Columbus Blue Jackets. Det blir också en diskussion om Jhonas Enroths möjligheter att vinna förstaspaden i Buffalo Sabres och en liten återblick på den stora ranking över de 20 bästa svenskarna i NHL som gjordes för två veckor sedan. Allt det och mycket mer i nya avsnittet av NHL-timmen.
Sep 25, 2014
NHL-timmen är tillbaka med sitt andra avsnitt för säsongen. I dag tittar Pro Hockeys Linus Hugosson och hockeysverige.ses Uffe Bodin närmare på fem unga svenskar som står på gränsen till en plats i NHL. NHL-timmen börjar peppa i gång inför den 98:e NHL-säsongen som bara är knappa två veckor ifrån oss nu. I dagens program blir det fokus på talanger och framför allt då fem stycken svenskar som står precis på gränsen till att slå sig in i NHL. Linus och Uffe resonerar kring deras chanser att ta steget fullt ut. Dessutom har Linus snackat med Modos tränare Anders Forsberg, som har ett förflutet som scout för Ottawa Senators. Han delar med sig av sin syn på talangutveckling och de problem som finns i dagens klimat där NHL hugger efter spelare i ett väldigt tidigt skede av deras karriärer. Dessutom diskuterar Linus och Uffe alla trista stjärnskador som ligan drabbats av redan tidigt på försäsongen. Redan nu står det klart att varken Pavel Datsiuk, Derek Stepan eller Jonathan Drouin kommer att vara spelklara när pucken släpps om två veckor. Slutligen är Linus och Uffe för en gångs skulle oense. Uffe plockar ut ett lag han tror kommer att ta klivet framåt i år och får mothugg av Linus. När Linus sedan sågar ett annat lags chanser att återupprepa sin fina fjolårssäsong får han i sin tur mothugg av Uffe. Äntligen lite känslor i NHL-timmen!
Sep 18, 2014
Nu är det dags för en efterlängtad comeback i podcast-etern. Det som tidigare gick under namnet Pro Hockey Talk är tillbaka som NHL-timmen. Bortsett från namnbytet är det mesta sig likt – Linus Hugosson på Pro Hockey och Uffe Bodin på hockeysverige.se snackar NHL-hockey. I säsongens första podcast har Linus och Uffe antagit en svår utmaning. Inför den stundande säsongen har duon rankat de 20 bästa NHL-svenskarna. Stora delar av premiärpodden går därför åt till att gå igenom de svenska toppnamnen i ligan och de förväntningar som finns på dessa inför säsongen 2014/15. Inte nog med det. Som traditionen bjuder innehåller podden även ett nyhetssvep där Linus och Uffe tar itu med den infekterade Ryan Johansen-situationen i Columbus, Daniel Alfredssons prekära skadeläge och NHL:s beslut att fortsätta hålla klubbarnas tröjor fria från reklam. Dessutom: en titt på de svenska ynglingar som har gjort bäst ifrån sig i rookieturneringarna som har föregått träningslägren.
Sep 3, 2014
Hör den fantastiska historien om hur David Gunnarsson från Vrigstad blev världens mest berömda maskmålare! "DaveArt" målar masker åt nästan hälften av NHL:s målvakter och han gör även masker till SHL-målvakterna. Här berättar David om hur allt började med en mask till Boo Ahl, om vänskapen med Stefan Liv, om Henrik Lundqvists masker med svenska legender och om hur den speciella airbrushtekniken egentligen fungerar.
Jul 4, 2014
Då var vi slutligen framme vid säsongens 29:e och allra sista Pro Hockey Talk. Så här några dagar efter 1 juli handlar dagens avsnitt naturligtvis om vad som har försiggått på free agent-marknaden. Dagens podcast är fulladdad med snack om alla vinnare och förlorare i NHL. Pengarna rullar i NHL där det ena storkontraktet efter det andra har delats ut i samband med free agent-marknadens öppnande tidigare i veckan. I det 29:e avsnittet av Pro Hockey Talk tar Linus Hugosson och Uffe Bodin ett brett grepp om klubbarnas värvningar. Här är lite av innehållet: • Uffe lämnar en rapport från NHL-draften i Philadelphia. • Hur har det gått för svenskarna sedan sist? Linus och Uffe diskuterar Anders Lindbäcks nya kontrakt med Dallas, Anton Strålmans överenskommelse med Tampa Bay och kikar även närmare på situationerna för Carl Gunnarsson och Patric Hörnqvist som trejdades till St. Louis respektive Pittsburgh. • Vilka lag värvade bäst? Podcastpresentatörerna listar de fem lagen som förbättrade sig mest, men utser också fem kontrakt som de tror kommer att bita respektive klubb i rumpan. • Varför har Detroit så svårt att attrahera free agents längre? • Tillhör Tampa Bay ligans topplag efter sina tunga värvningar? • Är New York Islanders på väg mot upprättelse efter att ha plockat in Halak, Grabovskij och Kuljomin? Detta och mycket, mycket mer i säsongen sista Pro Hockey Talk!
Jun 23, 2014
I helgen är det dags för den årliga NHL-draften. I dagens Pro Hockey Talk tar Linus Hugosson och Uffe Bodin ett brett grepp kring det stora evenemanget i Philadelphia och tar sig en titt på de topptippade talangerna samt de främsta svenska spelarna. Dessutom blir det en tillbakablick på den bästa och sämsta draften i modern tid och även en diskussion kring de största flipparna och flopparna som vi har sett bli draftade till NHL-klubbar. Här finns det flera svenskar att ta en närmare titt på. Utöver detta passar Linus och Uffe på att gå igenom flera av de hetaste samtalsämnena i ligan just nu: • Brad Richards, Ville Leino och David Booth köptes ut ur sina kontrakt. Däremot valde mästarna Los Angeles Kings att behålla underpresterande Mike Richards. Vad händer i Kings nu? Kommer Richards att trejdas? Om han stannar, hur påverkar det klubbens lönetakssituation. • Har Ulf Samuelsson gått miste om möjligheten att bli head coach i NHL? • Jason Spezza och Ryan Kesler har uttryckt en vilja att bli trejdade till några specifika NHL-klubbar. Kan de få den vilja igenom? • Anders Lindbäck ser inte ut att bli kvar i Tampa Bay Lightning. Är hans dagar i NHL räknade? Det här och en hel del annat i Pro Hockey Talk nummer 28!
Jun 17, 2014
Stanley Cup är utdelad och medan Los Angeles Kings fortsätter sin blöta fest i Kalifornien passar Pro Hockey Talk på att rikta uppmärksamheten mot Silly Season. I denna långa podcast går Linus Hugosson och Uffe Bodin in på vilka spelare som riskerar att bli utköpta och vilka klubbar som står inför svåra lönetaksbeslut inför sommaren. Pro Hockey Talk är framme vid säsongen 27:e och nästa sista podcast. Linus Hugosson och Uffe Bodin gör naturligtvis en tillbakablick på Stanley Cup-finalen 2014 och Los Angeles Kings väg tillbaka till tronen. Men dagens podcast riktar framför allt in sig på Silly Season-snackisarna. • Vilka NHL-spelare blir utköpta ur sina kontrakt? Utköpsperioden startade under måndagen och pågår till och med månadsskiftet. Hugosson och Bodin tar upp de hetaste kandidaterna till att få röra på sig. • Och hur blir det egentligen med New York Rangers? Var det här deras peak eller finns det mer att hämta i laget? Vad händer med alla lagets free agents? Strålman, Boyle, Moore, Pouliot, Zuccarello och Brassard är några av spelarna som ska ha nya kontrakt. • I nyhetsvepet konstateras det att Jason Spezza inte bara vill lämna Ottawa – han vill lämna Kanada. Dessutom dementerar Bostons general manager Peter Chiarelli ryktet om att Brad Marchand skulle vara på väg bort. • Hugosson och Bodin tittar närmare på fem klubbar med tuffa beslut. Hur ska Colorado exempelvis lösa den känsliga situationen med Ryan O’Reilly? Och kommer Anaheim Ducks att offra någon eller några av sina svenska talanger för att kunna värva en ny andracenter, exempelvis Ryan Kesler från Vancouver? • Dessutom plockar Hugosson och Bodin gemensamt ut sitt All-Star Team för säsongen 2013/14 – då är även OS och Stanley Cup-slutspel inräknat. Detta och mycket, mycket mer i Pro Hockey Talk nummer 27!
Jun 13, 2014
Vi kan vara en match från hockeysäsongens slut. I natt kan Los Angeles Kings döda finalserien via en seger mot New York Rangers hemma i Staples Center. I purfärska Pro Hockey Talk summerar Linus Hugosson och Uffe Bodin sina intryck från finalserien, men ger sig även i kast med flera aktuella ämnen… Fredagen den 13:e till ära pratar firma Hugosson och Bodin lämpligt nog om vidskepliga hockeyspelare. Bland annat om den frustrerade spelaren som försökte spola ned klubban i toaletten och målvakten som pratade med sina stolpar. Dessutom: • Jason Spezza begär att bli bortbytt av Ottawa Senators – vad är det egentligen som händer i den kanadensiska huvudstaden? • Det är bara ett år sedan han blev utköpt ur kontraktet med Tampa Bay Lightning. Nu kan Vincent Lecavalier vara på väg bort från Philadelphia Flyers. Kan det ha någonting med värvningen av Pierre-Édouard Bellemare att göra? • Varför lyckas svenska talanger så dåligt i New Jersey Devils? Linus och Uffe diskuterar Adam Larssons och Jacob Josefsons situationer i klubben och kommer även in på Tim Erixons tråkiga sits i Columbus Blue Jackets. • Är Brad Richards på väg att ta slut? PHT diskuterar den tidigare stjärnans förfall i finalserien. Kommer Rangers att köpa ut honom ur jättekontraktet när säsongen är förbi? • Anton Strålman bara växer. Hyllas av dem som sysslar med avancerade statistik för sin effektivitet. Hur påverkar det hans marknadsvärde inför sommarens kontraktsförhandlingar. • Sist men inte minst: en ny Conn Smythe Trophy Watch. Detta och mycket, mycket mer i en tungt laddad podcast!
Jun 4, 2014
NHL-podden Pro Hockey Talk är framme vid sitt 25:e avsnitt den här säsongen. Det firar Linus Hugosson och Uffe Bodin med att ge lyssnarna allt inför den stundande Stanley Cup-finalen. En rejäl genomgång av de bägge finalisterna Los Angeles Kings och New York Rangers utlovas. Det vilar en air av förväntan över veckans Pro Hockey Talk. I natt spelas den första Stanley Cup-finalen mellan Los Angeles Kings och New York Rangers i Staples Center. Dagen till ära bjuder Linus Hugosson och Uffe Bodin på en fyllig genomgång av finalister – lagdel för lagdel. Linus och Uffe passar även på att delge sina tips inför finalen och passande nog skiljer de sig åt. Det står nämligen 10-10 i den prestigefyllda tipskampen de båda NHL-nördarna emellan. Dessutom försöker programledarna att finna Henrik Lundqvists plats i den svenska hockeyhistorien. Börjar han nå samma nivå som Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin och de andra superstjärnorna? Annat kort och gott i Pro Hockey Talk #25: • Det snackas NHL Draft Combine där William Nylander imponerade samtidigt som en annan av de hetaste spelarna inför draften misslyckades kapitalt i en av styrketesterna. • Vancouver Canucks har plockat bort en av sina svenska spelare från trejdmarknaden. Är det ett bra beslut? • Chicago Blackhawks har en tuff utmaning framför sig. De måste skriva dyra långtidskontrakt med Patrick Kane och Jonathan Toews. Kommer de att få plats med alla stjärnor under lönetaket under de närmaste säsongerna? • Det är dags att bli nostalgisk igen. Den här gången tar Linus och Uffe upp sina bästa Stanley Cup-minnen. • Slutligen, en ranking av de fem främsta Conn Smythe Trophy-kandidaterna. Var hamnar Kung Henrik? Detta och mycket mer i en fullspäckad podcast med stort Stanley Cup-fokus!
May 29, 2014
Han var SHL:s bäste spelare i både grundserien och slutspelet och vann dessutom Tre Kronors interna poängliga under VM. I går blev det klart att Joakim Lindström spelar NHL-hockey med St. Louis Blues nästa säsong. I podcasten Pro Hockey Talk tittar Linus Hugosson och Uffe Bodin närmare på Skellefteåstjärnans chanser att slå igenom i NHL nästa säsong. Pro Hockey Talk är framme vid säsongens 24:e avsnitt och det håller verkligen på att dra ihop sig i Stanley Cup-slutspelet. I dagens podcast går Linus Hugosson och Uffe Bodin naturligtvis loss på de pågående konferensfinalerna mellan Chicago och Los Angeles samt Montréal och New York Rangers. Dessutom: * Kommentatorsspecial: i efterdyningarna av hockey-VM utser Linus och Uffe NHL:s två mest hemmablinda kommentatorer. Fasligt underhållande ljudklipp utlovas! * Linus kallar den femte konferensfinalen mellan Chicago och Los Angeles för årets match. Det leder till en diskussion om de mest underhållande Stanley Cup-matcherna i modern tid. * Hur ska SHL- och VM-stjärnan Joakim Lindström klara sig i St. Louis Blues nästa säsong? Linus och Uffe diskuterar hans möjligheter och konkurrenter. * Barry Trotz tar över Washington Capitals. Kommer han att få fason på lagets defensiv? Och hur kommer hans relation med Aleksandr Ovetjkin att arta sig? *Efter att Chicagomålvakten Corey Crawford blivit polisanmäld av en Los Angeles Kings-supporter drar sig Linus och Uffe till minnes andra märkliga NHL-incidenter där fans har hamnat i luven på spelare. Detta och mycket annat NHL-godis finner ni här.
May 23, 2014
Experterna Linus Hugosson och Uffe Bodin är tillbaka med ett nytt avsnitt av podden Pro Hockey Talk, där världens bästa hockeyliga NHL är i fokus. Här är veckans innehåll. Det 23:e avsnittet av Pro Hockey Talk fokuserar givetvis på det pågående Stanley Cup-slutspelet, men det ges även utrymme åt VM, där Tre Kronor ska möta Ryssland i semifinal, och åt de senaste trejdryktena. NHL:s silly season rycker allt närmare. Här är några av frågorna som Bodin och Hugosson diskuterade. Kan Montreal slå ut Henkes Rangers – trots att de saknar sin förstakeeper Carey Price? Vad betyder Chicagos kollaps i slutet av ”Game 2” för fortsättningen av serien mot Los Angeles? Hade Justin Abdelkader stängts av om han tacklat likadant i NHL som han gjorde i VM? Har Sverige någon chans mot Ryssland i VM:s semifinal? Kommer Vancouver Canucks, som har ett svenskt målvaktspar, att jaga stjärnkeepern Ryan Miller? Dessutom: MVP-kollen, lag för lag. Detta och mycket mer får ni i veckans 70 minuter långa avsnitt av Pro Hockey Talk.
May 16, 2014
NHL-podcasten Pro Hockey Talk är tillbaka med säsongens 22:a avsnitt. Chefredaktörskollegorna Uffe Bodin och Linus Hugosson tar upp de hetaste snackisarna från Stanley Cup-slutspelet och klämmer även in lite VM under dessa 65 minuter. Veckans #phtalk spretar åt många håll och kanter. Bodin & Hugosson kollar givetvis igenom de kommande Conference-finalerna i Stanley Cup-slutspelet och ber på sina bara knän om ursäkt för det ivriga kappvändandet i tidigare avsnitt… Vem vinner målvaktsmatchen Carey Price mot Henrik Lundqvist? Kan Chicago Blackhawks nå ny final, trots att de inte har nått samma nivå som i fjol? Och vem är skandalspelaren som ”pissat på hela sporten”? Dessutom: snack om VM, där det omaka (?) paret Ovechkin/Malkin nu ska fixa guld åt Ryssland. Hur Christer Pettersson kommer in i bilden får ni ta reda på genom att lyssna. Här är 65 minuter hockeysnack! Vi ber om ursäkt för det tekniska fel som ibland innebär att Bodin & Hugosson talar i mun på varandra.
May 9, 2014
I säsongens 21:a avsnitt av NHL-podden ”Pro Hockey Talk” hann Uffe Bodin och Linus Hugosson prata igenom en hel del heta ämnen. Det pågående slutspelet, svenskarna som skrivit NHL-kontrakt, tränarna som fått kicken. Podden inleds med diskussion kring den senaste tidens många förändringar i olika NHL-klubbars lagledningar. Bodin och Hugosson undrar: Har Ulf Samuelsson chans att bli huvudtränare i Carolina? Hur tänkte Nashville som anställde Peter Laviolette? Varför får Randy Carlyle förnyat förtroende i Toronto? Och vad behöver Ron Hextall hitta på för att göra Philadelphia Flyers till ett topplag? Bodin går igenom de svenska talanger som skrivit NHL-kontrakt på senare tid. Har Oscar Dansk potential att bli NHL-målvakt? Och så klart går herrarna igenom de pågående playoffserierna i Stanley Cup-slutspelet. Hur kunde de tippa att Rangers skulle slå ut Pittsburgh? Kritiken mot försvunne storstjärnan Rick Nash är inte nådig. Podden avslutas med en ranking av 2000-talets bästa Stanley Cup-mästare. Vilket är det klassiska lag som Bodin och Hugosson hyllar som det bästa sedan millennieskiftet? Var så goda – här är 75 minuters hockeysnack.
1 2 Next »